Brentford og Ajer sto fjellstøtt i debutsesongen i verdens tøffeste liga. (foto: brentford, twitter)

Da midtstopperen bestemte seg for exit fra Celtic var det ikke overraskende stor interesse fra ulike storklubber. Ajer valgte seg den minste bien i Premier League, klubben som hadde posisjonert seg til å få teste seg mot gigantene, med en hjemmebane som rommet 17250 tilskuere. Ikke overraskende var flere forstå-seg-påere kritiske til den norske landslagsspillerens valg av Brentford. Det viste seg å være ingen grunn til bekymring, Ajer ble vinneren.

Sett bort fra den leie skaden Ajer dro på seg før jul, har 24-åringen vært på banen i stort sett det som har vært av Premier League-kamper siden slutten av januar (24 totalt).

Les: Ten Hags assistenter på plass hos Manchester United

24-åringen har fått med en haug av høydepunkter i Brentford-drakta. Vi lar manager Thomas Frank oppsummere klubbens debutsesong i Premier League og 13. plass, med solide klubber som Aston Villa, Southampton, Everton og Leeds bak seg.

-Det har vært en bemerkelsesverdig sesong. Jeg tror ikke folk helt forstår hvor stor en bedrift det har vært for oss. Det har vært bemerkelsesverdige kamper i løpet av sesongen: 2-0 seieren over Arsenal i første spillerunde, 3-3 kampen mot Liverpool og 4-1 seieren borte mot Chelsea, sier Frank til bold.dk.

Norwich og Watford rykket opp sammen med Brentford etter forrige sesong, nå er 2 av 3 tilbake i Championship. Kristiffer Ajers valg av Brentford og manager har definitivt vært riktig. Vi gratulerer, og gleder oss til å se se den ville gjengen med fotball-bier i den tøffe andresesongen.

Les: Ten Hags assistenter på plass hos Manchester United