Tre kostnadsdrivere. (foto: psg, twitter)

Denne uken fikk La Liga-presidenten Javier Tebas tallene for PSGs drift. Klubben som nektet Real Madrid signeringen av Kylian Mbappé, klubben som hentet La Ligas største ikon i Lionel Messi. Nå tordner det fra Tebas med krav om at UEFA straffer Ligue 1-klubben.

PSG-eierne har nok av penger og trenger ikke å tenke på å drive klubben med overskudd. Diario AS la frem tallene til PSG for 2021/22-sesongen, som viste at den franske klubben ble drevet med tap på 350 millioner euro. Dette kommer etter underskudd på 224 millioner euro året før. Dette inkluderer ikke den nye kontrakten til Mbappe som vil koste PSG rundt 630 millioner euro over de neste tre sesongene.

LES: Ble historisk: «Brasiliansk Haaland» ber gigantene ringe

La Liga-president Tebas har stort sett vært illsint når det kommer til PSG, i et intervju med L’Equipe krevde Tebas at UEFA straffer Ligue 1-klubben hardere. Ifølge Football-Espana kan UEFA ende opp med å gi PSG et straffegebyr på opp til 65 millioner euros, men når neppe så høyt.

-10 millioner euros er for PSG og president (Al-Khelaifi) en kopp med kaffe, raser Tebas ifølge Football-Espana.

Ifølge Tebas har PSG tapt rundt 1 milliard euros de siste seks, syv sesongene, noe Tebas beskriver som å ødelegge fotballens økosystem.

Vi forstår La Liga-presidentens frustrasjon, men minner på at han har Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid i sin egen bakgård som alle har bygd seg opp sin egen gedigne gjeld.

LES OGSÅ: Newcastle klar for å bryte lønnsrekord!

En trøst for Tebas må være at La Liga har Champions League-vinneren i 6 av de siste 9 sesongene.