Wirtz. (foto: bayern , twitter)

Noen som husker Lukas Podolski? Den tyske landslagsspilleren hadde runder hos Bayern München og Arsenal, som i en alder av 18 år og 353 dager skrev seg inn i Bundesliga-historien. På lørdag ble Podolski passert av Florian Wirtz.

Den unge Bayer Leverkusen-spilleren ble med matchvinnerscoringen mot Mainz den yngste spilleren som har nådd 10 Bundesliga-mål, 208 dager yngre enn Podolski.

Les: Blytungt for Manchester United – har faktisk ikke skjedd siden 2009

På seks kamper denne sesongen er den offensive midtbanespilleren totalt oppe i 5 scoringer og 4 assists. Når senterforward Haaland står notert med 11 og 4 etter 8 kamper, sier dette mye om hva som bor i 18-åringen.

Wirtz skøt seg inn i historiebøkene, og garantert inn på blokka til speiderne hos flere av verdens største klubber. Sommeren 2020 var det Chelsea som hentet kometen Kai Havertz fra Leverkusen. Bundesliga-klubben må garantert jobbe hardt før neste sommers overgangsvindu for å overbevise Wirtz om å fortsette utviklingen i i Leverkusen.

Ifølge tyske Sport 1 er det ingen utkjøpsklausul i Wirtz´kontrakt, men en lovnad som med Kai Havertz, at klubben vil vurdere bud som både interesserer spiller og klubb.

Les: Daily Mail: Guardiola har fått klarsignal til å hente inn spilleren som hamrer inn 30-40 scoringer