Gakpo i rødt. (foto: liverpool, twitter)

23-åringen har vært en de hotteste angrepsspillerne på markedet denne sesongen hos PSV i tillegg til overbevisende leveranse for Nederland i VM-sluttspillet. Da Liverpool sikret seg signaturen til PSV-stjerna Cody Gakpo, var det stående applaus i Liverpool. Erkerivalen Manchester United hadde også vært på for å hente toppscoreren, nå var det Liverpool som skal få utnytte den ekstreme målteften vingen hadde vist det siste året.

Seks kamper på banen senere har Liverpool fortsatt til gode å få en scoring fra investeringen til rundt en halv milliard. Ikke så uvanlig når en spiller skal akklimatiseres til verdens tøffeste liga og ny klubb, men Erling Haaland har én gang for alle ødelagt for resten av nykommerne. Haaland hamret inn mål fra første Premier League-kamp – og økte tempoet.

LES: Belgia klar med ny landslagstrener

For Liverpool slår Gakpos manglende effektivitet foran motstandernes mål trippelt negativt ut når scoringsmaskin Mo Salah er en skygge av seg selv med 7 scoringer på 20 Premier League-kamper, mens Darwin Nunez står med fattige 5 PL-scoringer etter 20 runder.

For tidligere trener Everton -og Barcelona-trener, Ronaldo Koeman, er det ikke rart Gakpo ikke har møtt de skyhøye forventningene på Anfield.

-Man kan se han har endt på en lag som ikke gjør det bra. Da blir det tøft for ham som ny spiller, begynner Koeman ifølge Reuters.

LES OGSÅ: Stabæk har hentet inn fullgod erstatter for Emmanuel Gift

-Man blir testet med en gang, og hvis man ikke scorer, ikke er sentral spiller eller vinner kamper, så er det veldig vanskelig – spesielt for en ung spiller. Hvis det var en 28-åring med erfaring, så hadde det vært annerledes, kommer det fra den nederlandske landslagstreneren.

Koeman har et godt poeng, men dette hjelper Jürgen Klopp lite. Liverpool trenger at Gakpo rister av seg innkjøringsproblemer og starter produksjon foran motstandernes mål NÅ.