Grrrr, Hansi.

Den sylferske Barcelona-manageren har en todelt oppgave de første ukene på jobb: Kvitte seg med «dødvekt» og tviholde på spillere det skal bygges videre på. Koeman klarte ikke å overtale Messi, men lykkes bedre med sin franske landslagsstjerne.

Antoine Griezmann har aldri spilt seg helt inn hos Barcelona. Før sommeren fortalte han også hvordan han ofte ble løpende imellom uten å få gjort nytte for seg. Selv om han til media påtok seg ansvaret for ikke å bidra nok i Barcelona-drakten, jobbet han med planen for å komme seg bort fra Camp Nou.

Det er franskmannens tidligere agent gjennom tolv år som forteller historien.

-Før 2-8-nederlaget mot Bayern hadde Antoine kun ønske om å forlate Barcelona. Sannheten er at Griezmann ikke oppfattet seg som del av klubbens planer og at han ikke kunne fortsette på den måten, sier Eric Olhats ifølge Bold.

Les: To Barcelona-helter må «ut og prøvespille»

Så hva skjedde?

-Han undersøkte seriøst mulighetene for bytte. Så kom det vi vet (Setién ut døra), og en samtale med Koeman forsikret ham. Koeman fortalte om sine planer og at han ser ham som en viktig spiller for fremtiden, sier agenten som hentet Griezmann til Spania som 14-åring.

Les på Engelske klubber: Manchester United kaptein Harry Maquire fryktet for sitt liv i Hellas

Noen vil si at Griezmann ikke er spilleren for Barcelona, for Koeman handler det om å plassere franskmannen i en posisjon der han får gjort nytte for seg.

Griezmann var på listen over spillerne som skal gjøre Barcelona great again. Koeman kan klappe seg på skulderen for hvertfall én katastrofe avverget.

Les: PSG har selvfølgelig satt Neymar og Di Maria på saken