Pep Lijnders skal stå på egne ben. (foto: Liverpool)

Han har bare 22 kamper som hovedtrener, men når du har gått i skole hos Jürgen Klopp og vært tyskerens wingman gjennom Liverpools gigantsuksess, da kan du faget. Denne uke er Pep Lijnders linket til trenerjobb, denne gang som hovedtrener. På onsdag kom bekreftelsen.

Pep Lijnders har en høy stjerne hos Liverpool og har vært nevnt som en potensiell erstatter for Klopp, men ikke ennå. I sommer går Lijnders ut porten på Anfield sammen med Klopp. De siste månedene har nederlenderen vært linket til Ajax-jobben, men kommer til å bruke sesongoppkjøringen i østerriksk bundesliga.

LES: Fire sitater fra Jürgen Klopp Liverpool-supporterne aldri kommer til å glemme

RB Salzburg har 17 serietitler, men er denne sesongen på andreplass, to poeng bak Sturm Graz med en kamp gjenstående. Lijnders skal lede klubben tilbake til total dominans i den østerrikske ligaen, klubben melder det er signert treårskontrakt med Liverpools høyre hånd.

RB Salzburg er kjent for å tiltrekke flere av de største talentene, Erling Haaland har gode minner fra det østerrikske karriere-springbrett med det som har vært faste Champions League-muligheter.

ENGELSKE KLUBBER: Premier League-flopp er på vei til å bli mangemilliardær

Blir spennende å følge Lijnders i Salzburg.