Det kommer, Jürgen. (foto: liverpool, twitter)

For tyve år siden var det hovedtrenerens oppgave å sørge for at spillerne var i fysisk god form og at keeperen fikk sin trening. Nå overlates ingenting til tilfeldighetene.

Som ellers i samfunnet skjer det en spesialisering innen fotballens verden – der det er penger, vel  å merke.

Liverpool er et av disse stedene, og etter at Jürgen Klopp kom til byen i 2015, har tyskeren bygget opp et apparat som tar for seg å bryte opp og identifisere alle faktorene som påvirker spillerne og spillet.

Les: Sarri utelater Ronaldo: «Trenger å kjøle seg ned»

En surfer har vært innom for å lære bort mer om hvordan de takler stress, en dansk innkasttrener har blitt fast del av trenerstaben, og i sommer var det på tide å ansette en idrettpsykolog.

– Jeg tror at det bare er 20-25 år siden det ikke var keepertrenere i fotball. Det var hovedtreneren som tok seg av det. Det samme gjelder oppgavene til en fysisk trener. Det ville vært en av mine oppgaver. Nå er apparatet rundt mye større, og idrettspsykologi er det neste, sier Klopp ifølge TV2.

Les på Popidol: «Tottenham sendte Luke Skywalker på dør og erstattet ham med Darth Vader»

Det er ikke noe nytt at toppidrettsutøvere benytter seg av idrettspsykologer, men nå har også Liverpool innsett at livet som fotballspiller til tider byr på ekstreme utfordringer.

– Jeg ber ikke ham om å snakke med noen, for så at han kommer til meg. Det er konfidensielt hva han snakker med spillerne om. Jeg gjør min del som tidligere, og det er ikke sånn at jeg setter bort noe av mitt ansvar til ham. Det er et ekstra tilbud for å sørge for at spillerne er i de beste hender, avslutter Klopp.

Les: Hodgson lar seg ikke lure av Klopp

Høres ut som et godt tilbud til unge mennesker som utsettes for et ekstremt sportslig press og en potensiell stjernestatus som ikke alltid kan være så enkel å takle på en god måte.