Hadde det gøy på jobb. (foto: liverpool, twitter)

Siste del av sesongen gjorde det nesten vondt å se hvordan Liverpool slet med å holde følge med topp fire-klubbene. Alt styret rundt Wijnaldums manglende signatur for forlengelse hjalp heller ikke på humøret til Jürgen Klopp.

Så dro Liverpool seg opp etter fingertuppene til 3. plass i Premier League, men fortsatt ingen signatur fra Klopps betrodde nederlender.

Les: Forhandlinger brøt sammen – Frank Lampard tilbake som het managerkandidat

Denne uken ble det klart at det er Mauricio Pochettino som skal få benytte seg av Wijnaldums tjenester. Fotballforæderi av nederlenderen?

Klopp er selvfølgelig skuffet av å miste spilleren etter fem sesonger, men setter det hele i en større sammenheng.

-Jeg vil savne ham helt vilt som spiller. Han er av høyeste kvalitet og en av de klokeste spillerne jeg noensinne har vært så heldig å trene. Hans bidrag på banen brøt alle skalaer, og han er enhver managers drøm, begynner Klopp til Liverpools hjemmeside.

Les på Engelske klubber: Paulo Fonseca i forhandlinger for å redde Tottenham

Det var spilleren. Noe mindre savn av personen Wijnaldum blir det heller ikke på Anfield.

-Som person etterlater han seg et like stort hull. Man kan ikke ønske seg en mer givende personlighet. Han er sterk og sier sin mening, og det er kun for å motivere laget. Lagkameratene var ville etter ham og hadde kjemperespekt for ham, sier Klopp.

Wijnaldum hentet hjem de to største trofeene til Anfield, mannen fortjener all verdens respekt og ros for dette. At 30-åringen ikke valgte å ta fem nye år på Anfield, det er en personlig vurdering som skal respekteres.

Les: Det villeste ryktet om ny Everton-manager kom torsdag