Keep out.

N’Golo Kante og Diogo Jota står utenfor VM-sluttspillet på grunn av skade. For Son Heung-Min, Raphael Varane, Ben Chilwell og Reece James er det bare tiden og veien for å bli erklært skadefri og tilgjengelig til landslagstjeneste. Var det opp til Jürgen Klopp, hadde alle Premier League-spillerne holdt seg hjemme. Han skal i hvertfall ikke få skylda for at landslagsspillere blir skadet før VM.

Liverpool-manageren mener alle har lukket øynene for den ekstra utfordringen ved å legge et sluttspill i november, der første kamp sparkes i gang uka etter siste ligakamp.

LES: Bendtner tilbake i fotballsirkuset

-Situasjonen der spillere blir skadet på slutten av sesongen og misser VM, det er ikke nytt. Etter en lang sesong kommer skadene alle steder i verden, men nå starter VM en uke etter siste serierunde. Det er en mye større risiko. Crazy, sier Klopp til Goal.

-Disse problemene var så åpenlyse, men ingen nevner det før tre, fire uker før VM-sluttspillet, fortsetter Klopp,

Så kommer kjernen i tyskerens utblåsing:

-Ingen bryr seg om oss (spillere og managere) og hvordan vi må håndtere det. Du stiller meg spørsmålet nå, hva vil du jeg skal gjøre? Skal jeg spørre spillerne mine før Southampton eller Derby: «Vil du virkelig spille (og risikere skade)? Vi er alle skyldige (i situasjonen) og dere mer enn meg for å la dette skje (VM i november). Nå skjer det, og vi må komme oss gjennom det. Spillerne som blir skadet og ikke kan spille, det er en disaster, men hvordan kan jeg endre det?, fyrer Klopp.

F7: Perfekte paraktiviteter denne julen

Et godt tips: Ikke spør denne mannen om hva han syns om VM i november.