19-åringen Nuamah har vokst seg ut av dansk superliga

Det er noe med de danske klubbene. De satset stort på å hente inn de rette talentene, gi dem utvikling gjennom tillit på kamparenaen – for så å tjene store penger når klubbene ute i Europa banker på med sine euros. Neste klubb ut er FC Nordsjælland, som like godt kliner til med historisk salgsrekord i den danske superligaen.

19-åringen Ernest Nuamah kom fra Right to Dream-akademiet i 2022, allerede etter 49 førstelagskamper for den danske klubben har vingen vokst ut av ligaen. Med solide 20 scoringer har ghaneseren fått Lyon på døra. Frankrikes 7. beste klubb blar opp et rekordbeløp på dansk jord for signeringen.

LES: Kandidat til å erstatte en av Europas mest ettertraktede spisser

Ifølge LËquipe er Nuamah på medisinsk test i Lyon denne uken, avtalen med FC Nordsjælland går først ut på leie, men med kjøpsplikt på 23 millioner euro. Overgangsjournalist Romano hevder prisen kan komme opp mot 30 millioner euro. Uansett, begge scenarioene betyr historisk salgsrekord i den danske ligaen. I 2021 ble en annen ghaneser, Kamaldeen Sulemana (også fra Right to Dream), solgt for 20 millioner euro.

LES OGSÅ: Fikk sitt gjennombrudd som 30-åring – er nå kandidat til å erstatte en av Europas beste spisser