Howe kjører et helt annet show enn forventet. (foto: newcastle, twitter)

Siden i fjor sommer har Newcastle brukt litt over to milliarder kroner på spillere. Nick Pope, Sven Botman, Alexander Isak og Anthony Gordon er blant de som kom – og utgiftene vil fortsette for å sikre at klubben forblir konkurransedyktig på høyt nivå fremover.

Newcastle United har til hensikt å forsterke Eddie Howes lag med opptil et halvt dusin nye signeringer, med en rekke nylig nedrykkede spillere blant de som vurderes. – Magpies har for første gang på 20 år booket en plass i neste sesongs Champions League etter å ha sikret seg en topp fire Premier League-plassering.

Les: Åge Fridtjof Hareide assistent aktuell for Leeds og Sampdoria

90min skriver at på Newcastle sin handleliste denne sesongen er en høyresidig midtstopper, en venstreback, to sentrale midtbanespillere og en bred spiss, og det er noen potensielle kupp å gjøre fra lagene som har rykket ned, ikke bare fra Premier. League, men også fra Europas andre topp fem ligaer.

Leicester City
De mest profilerte målene er Leicester City-duoen James Maddison og Harvey Barnes, som begge har vært på klubbens radar lenge. Førstnevnte bud Newcastle 50 millioner pund for i fjor sommer, som ble avslått. Han er fortsatt en av klubbens prioriteringer.

Interessen for Barnes er et resultat av hans enestående form i et Leicester-lag som til slutt droppet ut av Premier League. 25-åringen scoret 13 Premier League-mål i løpet av 2022/23 og er en tofotsspiller som er i stand til å kutte bakspilleren eller kjøre til sidelinjen.

Les: Går til konkurrent etter 184 kamper i Bournemouth-skjorten

Tottenham vil sørge for konkurranse om begge spillernes signaturer, mens West Ham og Aston Villa også er ivrige beundrere av Barnes.

Southampton
Newcastle har også vist interesse for en kvintett av Southampton-spillere som sannsynligvis vil forlate St Mary’s denne sommeren etter deres nedrykk.

Kaptein James Ward-Prowse er kanskje den høyest profilerte spilleren av interesse, mens den allsidige bakspilleren Kyle Walker-Peters er en annen som har fått oppmerksomhet fra noen av Premier Leagues toppklubber.

Tenåringsvidunderbarnet Romeo Lavia er en annen spiller som blir fulgt av Newcastle og en rekke andre topplag i Premier League – Saints vil prøve å tjene penger på belgieren denne sommeren.

Det er også gjort forespørsler om den 20 år gamle argentinske playmakeren Carlos Alcaraz, som har vært i Southampton i mindre enn seks måneder etter at han kom fra Racing Club, og den 21 år gamle midtstopperen Armel Bolla-Kotchap, som ble senior. internasjonal debut for Tyskland i fjor.

Alcaraz kan koste Newcastle så mye som £25 millioner hvis de ønsker å forfølge en avtale – dobbelt så mye som Southampton betalte – mens Bolla-Kotchap fortsatt har tre år igjen av kontrakten.

Les: «Har allerede dratt tilbake til Chelsea

Leeds United
Leeds’ bortgang fra Premier League vil sannsynligvis føre til at en rekke av deres internasjonale spillere forlater, med sentral midtbanespiller Tyler Adams blant dem som har imponert Newcastle.

Den iherdige amerikaneren var en nøkkelfigur inntil en hamstringskade avsluttet sesongen med 12 kamper igjen – Leeds hentet bare åtte poeng fra 36 mulige uten ham på laget.

Brenden Aaronson, Adams’ internasjonale lagkamerat i USA, er en annen spiller beundret av Newcastle, likeledes Jack Harrison – Magpies prøvde å signere ham i fjor sommer, men klarte ikke å bli enige. Han signerte en ny kontrakt på Elland Road i år, etter at en frist for flytting til Leicester falt igjennom, men Newcastle kan prøve å teste Leeds besluttsomhet med et sommerbud.

Newcastle har også blitt imponert over allsidigheten som tilbys av Robin Koch, som kan spille i enten midtforsvaret eller rett foran de fire bakre. Den tyske landslagsspilleren er bare 26 år og har vært på Elland Road i tre sesonger.