Xkaka er tilbake for fullt og ikke i tvil om at han er den fødte Arsenal-lederen. (foto. arsenal, twitter)

27. September 2019 bekreftet daværende Arsenal-manager Unai Emery at Xhaka tok over som kaptein etter Laurent Koscielny. Måneden etter oppførte sveitseren seg lite kapteinsverdig mot egne supportere. Bare uke etter at midtsbanespilleren fikk det ærefulle oppdraget som kaptein, ble armbindet fjernet. Nå mener Xhaka han er klar for returnere som leder.

De fleste så for seg Xhaka-exit fra Emirates etter bråket, men da Mikel Arteta tok over som manager, ble den sveitsiske landslagsspilleren reintrodusert som en av nøkkelspillerne hos Arsenal. Sakte, men sikkert begynte supporterne å ta Xhaka inn i varmen igjen etter at han hadde gitt dem et «fuck you» som kaptein. I august 2020 var Xkaha på banen i førsteelleveren mot Chelsea i FA Cup-finalen som endte med seier.

Les: Talksport: Christian Eriksen dropper Brentford

Denne sesongen har Xhaka med unntak av en periode med skade, vært fast på førsteelleveren til Arsenal, som nå er i posisjon til å knive om Champions League-billetten. Med 245 kamper i Arsenal-drakt mener den defensive midtbanespilleren at han er klar for å ta over kapteinsvervet.

(foto: arsenal, twitter)

-Lederen hos Arsenal behøver ikke å ha bindet. Jeg prøver å lede spillerne uten bindet, men hvis det i morgen kom en fra klubben og spurte om jeg ville ha det, så ville jeg det, fordi jeg vet jeg er klar, sier Xhaka til Sky Sports.

Vi tipper det er flere som vil hevde Martin Ødegaard går foran Xhaka i køen, og har det som skal til for å bli den neste faste kapteinen til Arsenal.

Les: Gjett hva Gareth Bale gjorde da Real Madrid vant seriegull