Urengelske Sean Dyche . (foto: Everton)

Han ble nominert som en av Premier Leagues beste trenere. Skulle bare mangle, etter å ha ledet Everton-spillerne i konstant motvind med poengstraff fra Premier League. Likevel til overlevelse i Premier League med en helt rå rekke med kamper etter å blitt slaktet 6-0 på Stamford Bridge i april (4 seire, 1 uavgjort, knepent tap mot Arsenal). Dyche viser seg også fra en herlig side når han har tatt jobben med å få Dele Alli (som har slitt skikkelig) tilbake på kamparenaen. For oss blir dette et virkelig godt utgangspunkt for Kalvin Phillips.

Vi savner Kalvin Phillips i Leeds-drakta. Gareth Southgate beskriver Phillips som spillertypen det engelske landslaget trenger og ikke har mange av, men det holdt ikke denne gangen. Ute av landslagstroppen etter en seig overgang til West Ham fra en enda seigere periode hos Manchester City, har satt 28-åringen langt unna toppformen. West Ham hadde mulighet til permanent signering, men stengte døra allerede etter et par måneder. Dette gir en annen Premier League-klubb en stor mulighet.

Ifølge BBC jobbes det på Goodison Park for å manøvrere seg til leie av Phillips.

LES: Norge har flere toppklassespillere enn regjerende mester Italia

Everton tvinges til massesalg av spillere for å rette seg etter reglene for bærekraftig klubbdrift, noe som betyr satsing på leiespillere.

Phillips har kontrakt med Manchester City til sommeren 2028, men har ingen plass i Guardiola-fotballen på Etihad. Hadde Leeds vunnet mot Southampton og sikret opprykk til Premier League, ville et Leeds-opphold vært naturlig for Phillips, men en sesong hos Sean Dyche høres også ut som et løft for 28-åringen. Er det noe som kan gi selvtilliten til Phillips et boost, så er det under coachingen til Dyche.

Som Gareth Southgate sa det, det engelske landslaget trenger en Kalvin Phillips tilbake på sporet. Everton trenger også en Phillips som vi husker ham fra Leeds.

Kjør på!

ENGELSKE KLUBBER: En av balløyas kuleste klubber i trøbbel