(c) bilde: IK Start: Kjetil Rekdal

Det første vi tenkte da pressemeldingen fra Start fortalte at deres hovedtrener KJetil Rekdal er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben som følge av en pågående personalsak er at han ikke kommer tilbake og at dette minner som Spania før fotball VM, og vi vet alle hvordan det gikk med dem. 

Klubben skriver ikke noe om hva som er bakgrunnen, men informerte kilder det har vært en pågående konflikt mellom ledelse og eiere og Kjetil Rekdal i lengre tid.

Les: Solskjær vil bruke 2 milliarder på engelsk trio

Det er bare 2 dager til Start møter Aalesund i serieåpningen. -Trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede laget i tiden fremover, mens personalsaken pågår. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå som en del av teamet rundt A-laget.

Starts mediesjef Ole Sørensen sier Kjetil Rekdal ikke skal lede klubben mens den pågående personalsaken behandles.

Les: John Arne Riise: Slutt etter bare 3 måneder

Kjetil Rekdal har også sendt ut en pressemelding hvor han sier han er sjokkert og overrasket å bli fristilt av Start og at det er opprettet personalsak mot ham.

«Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding».

Kjetil Rekdal fikk jobben i Start i juni 2018 og har kontrakt frem til 2020, da han overtok var klubben allerede i trøbbel i Eliteserien, etter å ha snudd den negative trenden i begynnelsen gikk det trått mot slutten av sist sesong og de klarte ikke å unngå nedrykk.

Les på Popidol: IOC: Vil inkludere «breakdance» i Paris OL i 2024

I slutten av november i fjor ble han tildelt Kniksens hederspris under Fotballfesten på Ullevaal Stadion. Rekdal har hatt en lang og innholdsrik fotballkarriere, både på klubb- og landslagsnivå. Han har også vunnet cup- og seriegull som trener med Aalesund og Vålerenga.

Les: Få 210 gratissnurr på 21.com