Vi er langt inne i «den vanskelige tredjesesongen» i Roma hvor har psyken til «The special one» har tatt fullstendig over. Assistent Salvatore Foti måtte lede Jose Mourinho sine styrker i helgens viktige møte mot AC Milan på San Siro. – Det gikk skikkelig dårlig.

Manageren måtte se kampen mot AC Milan fra tribunen etter at han i forrige kamp i et utbrudd av alvorlig PMS fikk rødt kort. – Siden han overtok at Roma som lag fått hele 29 røde kort, mer enn noe annet lag i de fem store ligaene i samme periode.

Jose Mourinho får kritikk for sine defensive taktikker og opptreden i media og på sidelinjen, men viktigst håpet om Champions League kvalifisering svinner etter tre tap på de siste fem kampene i Serie A. Søndag tapte Roma 1-3 borte mot Milan.

Les på F7: Jose Mourinho har tjent totalt 1,23 milliarder på å få sparken

Tapet på søndag, 9.plassen i Serie A og at Roma røk ut i Coppa Italia mot Lazio er samlet mer enn nok til å gi Jose Mourinho sparken. – Noe klubbens styre har brukt mandagen til å tygge på og i dag kom svaret.

Det er lett å peke på skader og overganger som ikke har slått til, men ansvaret ligger hos Jose Mourinho som åpent har flørtet med tanken om å ta fett betalt som manager for en eller annen klubb i Saudi-Arabia. Det er bare noen måneder igjen av kontrakten, styret som har Roma-legenden Daniele De Rossi i kikkerten som ny manager ønsket helst å vente til kontrakten går ut på dato 30.juni fremfor å kjøpe ut det gjenværende av kontrakten. Men situasjonen på Stadio Olimpico ble så uholdbar at de ikke lenger hadde noe valg.

Keiseren av Roma er nedgradert til en narr!

Den 60 år gamle manageren har en klar verdensrekord i etterlønn. – I løpet av sin karriere har han mottatt 93,5 millioner pund 1,233 milliarder kroner i diverse fallskjermer.

Les: Ivan Toney avslører i en video hvilken klubb han har valgt

Sesongen har vært preget av skader på sentrale spillere som Chris Smalling og Tammy Abraham. I tillegg har sommerens overganger i stor grad slått feil for Mourinho. Bare Evan Ndicka og Romelu Lukaku har gjort særlig nytte for seg.

Selv om Mourinho har levert Romas første trofé på 14 år, har han foreløpig ikke klart å oppfylle det viktigste målet til klubbeierne – å kvalifisere laget til Champions League. «Dette er oss, dette er Roma» sa José Mourinho før hans lags kamp mot Milan på søndag. «Du har de mest utrolige supporterne jeg noensinne har sett i mitt liv. Og så har du en manager som, når folk hører hans navn, tror de det er José Harry Mourinho Potter, ikke José Félix. Krav- og forventningsnivået skyter i været.»