Gikk visst bra likevel, faktisk bedre. (foto: nice, twitter)

Du hører det ofte når fotballspillere skal fortelle om hvordan de forbereder seg før kampstart. «Viktig å starte med å ta på seg høyre strømpe før den venstre».. «Spiser alltid det samme før kamp»… «Må alltid gå ut på banen uten å tråkke på streken»… Men hva når omstendigheter hindrer spilleren fra å gjennomføre ritualene? Jo, da går det helt sikkert til fotballhelvete. Kasper Schmeichel viste det motsatte.

Det er Lyngby-profilen Magnus Kaastrup som forteller hvordan tvangstanker holdt på å ødelegge alt, hjelpen fikk han fra Schmeichel.

LES: Begynner å haste for Dortmund

Kaastrup forteller:

-På kampdager skulle jeg strekke ut på en spesiell måte, jeg skulle se de samme fotballvideoene med Neymar og Ronaldinho hver gang, jeg skulle si akkurat de samme tingene hver gang før dommeren blåste. Til slutt holdt det på å ta knekken på meg. Det var helt ekstremt, og det ble selvdestruktivt med alle ritualene, begynner Kaastrup til Bold.dk.

-Det hele endret seg da jeg så Kasper Schmeichel fortelle at han også hadde mange ritualer. Men én dag kom laget for sent til kamp, og han kunne ikke utføre ritualene sine. Da sto han én av sine beste kamper… Da jeg så det, begynte jeg å fjerne flere av ritualene mine, forteller Kaastrup.

LES: Harry Kane har fått en brysom rival om å ta den «uslåelige rekorden» i Premier League

Kjenner du en spiller, uansett alder og nivå, som tror alt rakner uten ritualer, del gjerne denne artikkelen. Schmeichel har vist vei.