Karen Brady

Lionel Messis avgang fra Barcelona førte til en mengde reaksjoner fra hele verden, alle hadde noe å si! West Hams nestleder Karren Brady som også i en årrekke var en av de tøffeste i den engelske utgaven av The Apprentice kom med knallhard kritikk, av klubben, ledelsen og Lionel Messi.

Det sier seg selv at den vanvittige lønningen som Messi fikk var umulig for Barcelona å tjene inn igjen. Lønna var direkte uansvarlig og spilte en viktig rolle både i deres manglende evne til å beholde ham, så vel som deres økonomiske problemer generelt.

Les: Barcelona mister kontrollen på de største talentene sine

«Lionel Messi kan ha vært den største spilleren gjennom tidene, men med over 70 millioner euro i året var han en forbrenningsovn,» skrev Brady i sin spalte i The Sun.

«Han var, det sies, forberedt på å halvere lønnen i en ny avtale, men måtte likevel dra til Paris».

«Jobben som ryddegutt har falt til klubbpresident Joan Laporta. Han klandrer hele rotet på forgjengeren, Josep Maria Bartomeu som trakk seg i fjor da det ble klart at han hadde pulverisert de katalanske gigantene.»

Barcelona sitt fall er en katastrofe og et eksempel på elendig ledelse, en ledelse som var alt for stolt til å gjøre noe med det enorme overforbruket. – Barcelona sitt lønnsbudsjett alene var 110% av klubbens totale inntekter.

Les på F7: Forbyr fyllekjøring med elefant

Midt i krisen trekker Brady frem en positiv ting som gir håp for fremtiden. – Piques gest for å hjelpe klubben. Hun berømmet forsvarerens engasjement for laget han elsker og nevnte muligheten for at han en dag selv kunne bli president.

«Jeg foretrekker noe mer organisk (enn oljepenger). Derfor var det viktige for meg ikke Messis avgang, men Piques hengivenhet.

«En mulig fremtid, kapteinen blir president. ikke for politikk, men for kjærlighet.»

Gerard Piqué har vært sentral i Barcelona siden han kom til klubben i 2008. – Han har for å bidra til å snu den økonomiske retningen klubben tar gått «kraftig ned i lønn».