På tide å få Lampard tilbake. (foto: Chelsea)

Mason Mount er på stø kurs bort fra klubben hvor han var blinket ut som en av de fremtidige nøkkelspillerne. 24-åringen og Chelsea-eierne har ikke blitt enige om ukelønna, der Mount selv mener han fortjener plass i øverste del av lønnshierarkiet, mens Boehly ser på prestasjonene det siste året som tilsier noe annet. Så entret Frank Lampard scenen.

På torsdag ble det klart at Lampard hentes inn som caretaker (som det så vakkert heter) for resten av sesongen. Dette er mannen som kjenner Chelsea bedre enn noen annen, Boehly så ingen grunn til å henge seg opp i at Lampard fikk sparken i 2021.

LES: Supertrioen er historie

For Mason Mount gir dette et utrolig boost. Fra å ha spilt en birolle på Stamford Bridge med skader og manglende spilletid, er Lampard mannen som tidligere har fått det beste ut av spilleren.

-Mason har alltid vært en fantastisk spiller for meg, både i Derby (på utleie 2018/19-sesongen) og Chelsea, begynner Lampard ifølge Sky Sports.

-Jeg vet han har litt utfordringer med skader. Jeg er nødt til å prate med ham, så får jeg se hvor han står, men jeg vet hva jeg får fra Mason. Han er en stor spiller hos Chelsea, kommer det fra vikar Lampard.

Vi har tidligere sett spillere våkne opp og prestere når de får en trener de kjenner og som som gir dem tillit. Frank Lampard vet alt om betydningen av dette og betydningen for Chelsea å beholde sine største akademitalenter til en langsiktig satsing for klubben.

LES OGSÅ: Så på Ronny Deila først! Ole Gunnar Solskjær aktuell for toppklubb

Vi blir derfor ikke overrasket hvis Lampard får Mount til å kickstarte, prestere på tidligere nivå og overbevise Chelsea-ledelsen om at han må bli utover 2024. For Liverpool betyr dette at en av spillerne som er blinket ut som del av det store skiftet på midtbanen på Anfield kan være tapt. Lampard har satt på saken.