(c) foto: Ranheim: Frank Lidahl

Det overrasker absolutt ingen at det kan være kaldt i Norge 10 mars. Ranheim som er nye i Eliteserien har jobbet knallhardt hele uken for at banen skal være klar for å ta imot Brann.

Da Brann kom og så banen var de ikke spesielt lystne på å spille der, forholdene var for dårlige for dem, mens Ranheim ville veldig gjerne spille. Dommeren bestemte rett før kampen å avlyse.

Les: To Eliteserie kamper må utsettes

Brann er ikke vant med slike forhold, Bergen har vesentlig mindre snø enn i Trondheim. De uttalelsene som kommer fra Ranheim kan tyde på at Brann har presset på for å få utsatt kampen.

«Jeg har tatt avgjørelsen grunnet banens beskaffenhet og jeg mener det er risiko for stor skade på spillerne hvis vi setter i gang kampen i dag. Deler av banen er veldig ujevnt. Det er deler hvor banen er bygget litt topp med kanter som jeg anser kan være varlig under spillets gang. Det er av hensyn til spillernes ve og vel» sier dommer Espen Eskås til Eurosport.no

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl mener Brann er fisefine og at de er en storklubb som er vant til perfekte forhold. Dommeren som påpekte at det var noen buler i banen og harde områder ville ikke risikere spillernes helse.

Det som skulle være en festdag, til en kraftig nedtur for Ranheim.

Forbannet på fotballforbundet

Ranheim var ikke enige i avgjørelsen om at seriepremieren skulle bli utsatt lørdag kveld. Det sier daglig leder Lidahl.

«På den ene siden er det er veldig emosjonelt. Det var utsolgt og klubbens store festdag som stod foran oss, så velger dommeren å ta den beslutningen. Vi, vår trener og vårt medisinske team, mener det er fullt forsvarlig å spille her»

Jeg blir veldig overrasket. Jeg fikk ikke indikasjoner tidligere på dagen fra NFFs representanter på at det var veldig sannsynlig. Tvert imot har vi tegnet en tidslinje på at banen var spillbar i dag, sier han.

Brann har vært kritiske til baneforholdene gjennom uken. Timer før kamp sa sportssjef Rune Soltvedt at han hadde varslet NFF skriftlig og muntlig.

– Jeg vet Brann har brukt veldig mye energi på baneforholdene gjennom uka. Jeg skjønner at man kunne vært skeptisk på torsdag. Hadde man kommet ut litt tidligere her i dag, så tror jeg holdningen kunne vært litt annerledes, sier Lidahl.

– Hvis noen har vært her på tirsdag, så var jo deler av banen islagt. Jeg har ikke noen sterke meninger om det, annet enn at jeg synes det er merkelig at det skjer nå.

Uansett hva som har skjedd i dag, om det er Brann, været, Ranheim eller fotballforbundet sin så er 10 mars for tidlig. Fotball skal spilles ute og det skal spilles uten snø og is.

Kampen mellom Ranheim og Brann vil omberammes.

Sjekk ut oddsen