Federico Chiesa

Det har helt siden Philippe Coutinho forlot Liverpool på en kjip måte vært en gnagende følelse hos manager Jürgen Klopp at de trenger å gjøre noe seriøst med midtbanen. – Liverpool har en meget sterk angrepsrekke med mange klassespillere å velge imellom, det samme er tilfelle i forsvar. – Midtbanen er derimot mer sårbar noe vi så da Alex Oxlade-Chamberlain var ute med skade, dessuten begynner noen av spillerne som f.eks James Milner i «trekke på åra». 

Liverpool vurderer også å selge midtbanespiller Naby Keita fordi han er frustrerende ujevn.

Jürgen Klopp har fortalt Liverpool ledelsen de trender å være raske med å sikre seg Federico Chiesa fra Fiorentina og legge 600 millioner kroner på bordet slik at de kan unngå en budkrig.

Les: Hvem får kloa i Serie A målmaskin nå som Chelsea er ute av dansen?

Chiesa dominerer midtbanen i Fiorentina og han klinker til på det italienske landslaget, det at han bare er 21 år gammel er også en stor fordel.

Chiesa er først og fremst en ving, i stand til å spille enten som en fremover eller som en angripende midtbanespiller – akkurat den typen spiller Liverpool har savnet siden Philippe Coutinho til Barcelona i en 1,5 milliarder kroners avtale i januar 2018.

Les: Kjetil Rekdal «fritatt» mens personalsak i Start pågår

Mens Liverpool nesten fikk hentet Nabil Fekir i fjor sommer, før avtalen kollapset i 11. time,  skal de være «smartere» denne gangen. Italienske media skriver at Liverpool har gjort Viola-stjernen Chiesa til sitt No 1-målet – og håper å slå de andre beilerne Juventus, AC Milan og Manchester United.

Ifølge Calciomercato har Fiorentina skjønner at Chiesa vil bli solgt denne sommeren – og har fortalt interessenter at budgivningen for stjernen vil begynne på 65 millioner euro..

Det er imidlertid påstått at Klopp vil at Liverpool skal forsøke å få en avtale for Chiesa, nå avtalt ved å tilby Fiorentina en take-it-or-leave-it-bud på 70 millioner euro for vingen.

På 31 kamper for Fiorentina denne sesongen, har Chiesa scoret 12 ganger, inkludert et hat-trick mot Roma i januar.

Federico Chiesa er en av Serie As beste unge talenter.

Les: Få 210 gratissnurr på 21.com