Dropper Watford-drakta i sommer. (foto: king, twitter)

King og Mats Zuccarello har begge vokst opp i en verden der noen ufrivillig blir stående utenfor idretten. Kostnaden har i tillegg det siste tiåret økt kraftig hvis du skal la la barna dine spille organisert fotball, hockey, ski, turn, eller andre idrettsaktiviteter. Dette stenger døra for mange famiier som ikke kan forsvare å betale for proffe trenere, dyrt utstyr (husker noen da vi fortsatt hadde ett par fotballstøvler, eller ett par ski…?) og treningssamlinger i Barcelona. King og Zuccarello gjør noe med dette.

– Dette er starten på noe som forhåpentligvis blir mye større og som vi håper skal fungere i mange år etter karrieren min og din er over. Når vi blir gamle og grå så har kanskje mange glemt at vi spilte fotball og ishockey, men husker oss for at de var med på noe i regi av oss. Det er for meg et mål, sa Mats Zuccarello på en pressekonferanse på mandag.

LES: «Barcelona-fotball tilhører fortiden!»

Dette var noen minutter før Joshua King ble tatt inn som formell samarbeidspartner i prosjektet for å bryte ned økonomiske barrierer som gjør at skummelt mange barn i Norge blir stående utenfor idretten. De to gutta skal jobbe for å skape enda sterkere engasjement og gi flere barn og unge et bedre tilbud.

– Jeg kan ikke beskrive det. Jeg har opplevd mye i karrieren min, fra å være en liten gutt fra Romsås som spilte på løkka med gutta, til å ha spilt syv sesonger i Premier League. Det var ingen som trodde det da vi var unge. Å kunne gi tilbake til andre som vokser opp her betyr alt. Det her er kanskje det jeg er mest stolt av i min karriere, sier King.

HER HAR DU ALLE ZUCCARELLOS SCORINGER 2021/22:

LES: Kan gå på en skikkelig skrell hvis United-manageren får viljen sin på overgangsmarkedet

Zuccarello og King har begge jobbet i flere år for at barn og unge skal vokse opp med like muligheter innenfor idretten, nå slår de to seg sammen. Det blir gratis fotballskole for tusener av barn og unge de neste årene. Takk!

Alt handler heldigvis ikke om hvor mange Ferrarier du som idrettsstjerne trenger å ha garasjen.