(c) Bilde: Åsane: Jonas Tillung Fredriksen

Ungdomslandslagsspiller Jonas Tillung Fredriksen flytter tilbake til Bergen og har signert toårskontrakt med Åsane. A-LAGET


19-åringen er opprinnelig Trane- og Sædalen-gutt, men vil for fotballpublikumet være mest kjent fra sin tid i Brann der han fikk tre A-kamper i 2018-sesongen og spilte 32 kamper for Brann 2 fra 2017 og frem til sommeren 2018.

Les: Spilleplanen for Eliteserien og OBOS-ligaen 2020

Han debuterte for A-laget til Sogndal i OBOS-ligaen høsten 2018 og fikk ytterligere tre A-kamper for Eirik Bakkes mannskap året etter. Nå har han signert en avtale som binder ham til Åsane de to neste årene.

Perfekt for Åsane
Åsane-trener Morten Røssland ser på Jonas Fredriksen som en spiller som passer perfekt inn i klubbens filosofi:

«Vi har en tydelig strategi på å utvikle unge, lokale spillere og gjøre de klare til å ta det neste steget. Jonas har det som skal til, men trenger regelmessig spilletid på høyest mulig nivå», påpeker Røssland til Åsane sine sider

Fredriksen kan spille på begge backene, være midtstopper eller i en dyp midtbanerolle. Røssland liker allsidigheten.

  • Vår spillestil passer Jonas godt, trolig bedre enn stilen til Sogndal. I tillegg er vi sikre på at Jonas kommer til å passe godt inn i gruppen, forteller treneren.

Ambisjoner om U20-landslaget
Spilleren fullførte medisinsk test tidligere denne uken. Papirene er signert og 19-åringen har allerede vært på sine første Åsane-treninger. Han er enig med Røssland i at Åsane-stilen vil passe ham godt.

Les: Kristoffer Ajer jaktes nå også av Atletico Madrid

Jeg opplever Åsane sine planer som troverdige

— Jonas Fredriksen

  • Først og fremst kjente jeg at jeg ønsket en ny fotballhverdag. Åsane sin filosofi og spillestil trigget meg. Det som Åsane står for, og den fremtiden klubben har, frister meg. Jeg opplever Åsane sine planer som troverdige, sier Fredriksen.

Han håper å kjempe om en plass i startelleveren utover sommeren:

  • Det er et godt lag. Det vil kanskje ta litt tid å bli kjent med stilen, men jeg har forhåpninger om å få starte kamper. Jeg skal benytte mine muligheter når de kommer, sier han.

Fredriksen håper samtidig å være en del av det norske U20-landslaget i tiden fremover.

PS! Jonas Fredriksen er sønnen til Roar Fredriksen som har spilt 103 A-kamper for Åsane. Broren Ulrik er også fotballspiller, nå i eliteserieklubben FK Haugesund.