Laporta vil ikke at Real Madrid skal kødde når kontrakt med Torres skal forlenges. (foto: barcelona, twitter)

Barcelona-presidenten insisterer på at klubben igjen kan konkurrere med verdens beste til tross for pågående økonomiske problemer. Joan Laporta er svært optimistisk om at klubben kan gjenoppbygge et lag som er i stand til å konkurrere med Europas beste lag, og at signeringen av Ferran Torres bare er begynnelsen.

Les: Phil Jones tilbake etter 2 år! Luke Shaw: «Var fenomenal»

Tar du på deg revisorbrillene er det naturlig å bemerke at klubben økonomiske problemer førte til at nøkkelspillerne Gerard Pique, Jordi Alba og Sergio Busquets tok lønnskutt sommeren 2021 for å redusere gjelden, samt at ekstreme lønnsvinnere Lionel Messis og Antoine Griezmann måtte dra fra Camp Nou. .

«Alle i verden bør gjøre seg klare fordi vi er tilbake som store aktører i markedet. Barcelona er tilbake,» proklamerte Laporta til den samlede pressen som deltok på avdukingen av nysigneringen Ferran Torres.

Barcelona er ikke lenger i Champions League denne sesongen og er langt unna tempoet som kreves for å utfordre La Liga tittelen, men Laporta er sikker på at det ikke vil påvirke rekrutteringen deres.

«Vi fortsetter å være en referanse på fotballmarkedet,» sa Laporta om deres evne til å rekruttere.

«Alle andre bør forberede seg fordi vi er tilbake. Vi er et referansepunkt, det er derfor Ferran er her. Vi dukker opp igjen.»

Etter gårsdagens 0 – 1 seier mot Mallorca klatret Barcelona opp til femteplassen i La Liga bare et poeng bak Atletico Madrid på den særdeles viktige fjerdeplassen.

Les: Antonio Conte lurer i buskene: Chelsea kommer ikke til å benke Lukaku igjen

Vil Barcelona være i stand til å registrere Ferran Torres?
Til tross for at han har signert Ferran Torres i løpet av det nåværende overgangsvinduet fra Manchester City, kan ikke Barcelona bekrefte når forwarden vil være tilgjengelig, da han ennå ikke er registrert som LaLiga-spiller.

Rapporter tyder på at klubben enten må selge andre medlemmer av troppen eller redusere gjelden deres hvis de skal legge til Ferran som stab sammen med den hjemvendte Dani Alves.

«Vintermarkedet er tøft», begynte Barcelona-presidenten. «Vi trenger ikke å låne mer, vi har allerede nok.

«I dag eller i morgen vil vi registrere Alves og vi håper å registrere Ferran så snart som mulig. Vi har ikke CVC [La Liga-avtalepengene]tilgjengelig på vintermarkedet.»

Kan Barcelona signere Haaland?
Barcelona-presidenten forble rolig selvsikker da han ble spurt om Barcelona-fans burde drømme om å signere spillere som Dortmunds Erling Braut Haaland igjen.

Selv om han ikke ønsket å nevne spesifikke spillere, var det tydelig at Laporta støttet klubben sin for å kunne tiltrekke seg enhver stjerne til klubben, til tross for de siste problemene på og utenfor banen.

«Alle de store spillerne tenker på å komme til Barcelona»

Les: Pochettino aldri mett har funnet noe han mangler