Hentet det gjeveste for Tyskland i 2014. (foto: bundesliga)

Den tidligere tyske landslagssjefen i fotball, Joachim Löw, som ble verdensberømt for sin undersøkende luktesans har ristet av seg det 15 år lange strekket som landslagssjef og vil tilbake i manesjen. – Men først vil han sitte i godstolen og bare nyte Qatar VM.

«Jeg føler meg motivert igjen når jeg ser fotball nå. Det var ikke tilfelle i flere måneder. Hvis jeg får følelsen av at en oppgave vil appellere til meg, er jeg klar og angriper den» sa tyskeren til Kicker.

Jobben som landslagssjef er totalt forskjellig fra den å lede et klubblag. Man har spillerne bare i forbindelse med kamper og på noen samlinger. – Det daglige ansvaret som 62 åringen ikke har hatt siden han forlot Austria Wien i 2004 er det som frister nå.

Les: Ekstrabladet: Holder på nysparket og utskjelt norsk sportsdirektør

Det er trolig en klubb i Bundesliga som er mest aktuelt, nå er det egentlig bare å vente for i VM pausen kommer flere lag garantert til å vurdere og gjennomføre bytte av manager.

«Jeg vil gjerne oppleve et verdensmesterskap fra tribunen. Det er derfor jeg ikke har begynt i jobb ennå»

Tyskeren startet på landslaget som assistenttrener for Jürgen Klinsmann i 2004. Det var først to år senere han tok over som hovedtrener. Under perioden hans som landslagssjef ledet han Tyskland til å vinne VM i 2014.

LES: Gigant seg klar for historiens største PR-stunt