Begynner å haste hvis Lingard skal dra på seg denne drakta.

Det virker som om regelrytteri er Manchester Uniteds midlertidige manager Ralf Rangnick sin akilleshæl.- Ting skal være som han har bestemt ellers så får han problemer. Han klarte på knotete vis å jage Anthony Martial bort fra Old Trafford og nå har han igjen tabbet seg ut, ikke med vond vilje, men fordi han ikke skjønner at det han sier og gjør har betydning.

Forholdet til Jesse Lingard var allerede vanskelig på grunn av vingling nå i januarvinduet. Lite spilletid i et år med VM stresset den 29 år gamle midtbanespilleren som ikke for noe i verden ville miste plassen på landslaget.

Les: ESPN: Liverpool og Manchester City har planen klar for å tappe Arteta for hans største angrepsstjerne

Etter mildt sagt kaotiske siste uker, dager og timer i overgangsvinduet endte det med at United-styret blokkerte 29-åringens exit til spilletid utenfor Old Trafford.

På fredag forklarte Rangnick hvorfor ikke Lingard med sine 273 minutter på kamparenaen skulle være med mot Middlesbrough på fredag i FA Cupen. (Klokken 2100)

Jesse spurte meg og klubben om han kunne ta et par dager fri for å tenke over tingene. Han vil være tilbake i troppen neste mandag, tror jeg!, kommer det fra Rangnick.

Ikke mange timene etter kom responsen fra Lingard:

«Klubben rådet meg til å ha fri på grunn av personlige årsaker!» med et forklaringstegn, som om han tok opp noen av ryktene. «Jeg vil alltid være en profesjonell når jeg blir bedt om det og gi 100 prosent

«Jeg er klar i hodet»

Lingard sier med andre ord at han ikke slik Ralf Rangnic sa har bedt klubben om å få fri!.

«Da overgangsvinduet var stengt sa styret til meg på ettermiddagen at de ønsket at han skulle bli og jeg forstår og aksepterer avgjørelsen, sa manageren.

En grunn til at United-ledelsen ønsker å beholde Lingard er fordi Mason Greenwood er suspendert og trolig aldri kommer til bake. Greenwood er mistenkt for overgrep, voldtekt, seksuelle overgrep og drapstrusler.

«På en måte, ja (Greenwoods suspensjon er grunnen til at Lingard ble værende). Men til slutt sa styret til meg at de ikke var enige med noen av klubbene, som viste interesse for ham», sa Rangnick.

Med så mange ting som ikke har gått Lingard sin retning er han mentalt helt ferdig med Manchester United, han må grave dypt for å hente opp motivasjon for denne våren på Old Trafford.

Lingard står denne sesongen notert for to mål og en assist på 14 kamper med Manchester United. I fjor vår ble han lånt ut til West Ham. I sommer går Lingards kontrakt ut med den engelske storklubben.