Au.. (foto: arsenal, twitter)

Overgangsvinduet er lukket og låst for denne gangen, jakten på de riktige spillerne som skal hentes i sommerens vindu er godt i gang. Sånn har det blitt i toppfotballens verden, der det nå er like høy aktivitet med planlegging, posisjonering og forhandling som det som foregår ute på treningsfeltet og kamparenaen. Ifølge ESPNs kilder har Liverpool og City vendt blikket mot Bukayo Saka.

Les: Everton og Newcastle forteller Thomas Müller de ikke har lønnstak

ESPN har tidligere fortalt om de to gigantenes grundige observasjon av utviklingen til Arsenal-spilleren, nå hevder ESPN at de to beste klubbene på balløya posisjonerer seg før sommeren for en mulig overgang.

Mikel Arteta bygger Arsenal-laget rundt unge spillere som Saka, på spørsmål om interessen for 19-åringen fra andre klubber, var det helt klart at Arsenal-manageren var klar over at de beste kretset rundt Englands neste store angrepsstjerne.

-Jeg syntes det er glimrende nyheter at du har folk som er interessert i å hente våre spillere, det er et virkelig godt tegn, sa Arteta tidligere i januar.

Ungdomsgjengen til Arteta. (foto: arsenal, twitter)

At Arsenal-manageren ikke er det minste interessert i å miste Saka, det er det liten tvil om.

-Jeg er virkelig fornøyd med Bukayo og med det han gjør, hvordan han utvikler seg og viktigheten han har for laget. Aller viktigst den påvirkningen han er i stand til å ha i hver kamp, sier Arteta ifølge ESPN.

Les på Popidol: Hvordan krydre forholdet ditt

Med kontrakt til 2024 hevder ESPN at Arsenal kan få problemer med å få Saka til å forlenge hvis London-klubben igjen mislykkes i å kvalifisere seg til Champions League.

Manchester City, Liverpool og Chelsea er forventet å hale i land en topp-fire plassering i Premier League, da står kampen om den siste CL-billetten mellom Arsenal, Tottenham, Manchester United og West Ham.

Les: Landslagskeeper Ørjan Nyland lander ny klubb dager etter han ble terminert av Bournemouth

Lykkes ikke Arsenal, hevder ESPN dette kan avgjøre Sakas fremtid på Emirates. The stakes are high.