Det siste året for Jesper Daland har vært særdeles bra, hans prestasjoner på banen for Start har ikke bare vekket interessen hos sølvmester Molde, men også klubber i det store utland. Cercle Brugge som med nød og neppe overlevde i den øverste Belgiske divisjonen satser ungt, (noe de må på grunn av økonomi) noe som passer den 21 år gamle forsvarsspilleren fra Kristiansand veldig godt.

Til tross for sparemodus har Cercle Brugge klart å sende 10 millioner i retning av Start. «Jesper har en veldig god magefølelse på at dette er et godt og riktig valg. Det er en klubb som har en klar filosofi om å utvikle unge spillere» sier Dalands agent Jack Karadas til VG.

Les: Tottenham kretser rundt Rafael Benitez

Monaco eier Cercle Brugge, noe som gjør overgangen enda mer spennende, den belgiske klubben fungerer som en talentfabrikk for spillere som ikke enda er klare for øverste nivå i Frankrike. – Det åpner opp muligheter for Jesper Daland som gjerne vil han en internasjonal karriere.

Les på Popidol: Alt klart for Norges største 17. maitog i Minecraft


Så sent som i februar var Daland detaljer unna å bli solgt til utlandet. Start var enig med den italienske Serie A-klubben Benevento, men tidsnøden ble for stor og partene rakk ikke fullføre det nødvendige papirarbeidet for å få avtalen i land. (nødvendige garantier kom ikke)