Rodriguez har lagt mye energi og tid i spill og veldedighet ovenfor barn med kreft.

De siste to årene har James Rodríguez vært utleid til Bundesligagiganten Bayern München, mye fordi han ikke var helt tilpass i Real Madrid under Zinedine Zidanes ledelse og at skyggen til Christiano Ronaldo var litt vel stor. 

James Rodríguez har gjort det bra på utlån, men vil ikke fortsette i Bayern München. Dermed returnerer den colombianske midtbanemannen til Real Madrid som planlagt.

Det står nok ikke hornorkester og venter på Rodriguez når han ankommer hovedjernbanestasjonen, Real Madrid skulle helst ønske han ble i Tyskland og han selv kunne mest tenke seg Premier League.

Les: Martin Ødegaard setter press på Real Madrid

https://twitter.com/Khanh251/status/1135934431997374464

I en pressemelding opplyser det tyske mesterlaget at Rodríguez selv ikke ønsket å fortsette karrieren i München.

«James fortalte meg i en personlig samtale at han ikke ønsker at klubben utløser kjøpsopsjonen. Han ønsker å spille fast. Det finnes det ingen garanti for her, og det er jeg personlig lei meg for» sier Bayern-toppen Karl-Heinz Rummenigge til Sport Bild.

Det er likevel langt fra sikkert han blir værende i Real Madrid, Ronaldo er i Juventus så «den skyggen er borte» men Real Madrid manager Zinedine Zidane er det fortsatt og har planlagt å bygge laget rundt «noen andre»

Rodríguez kom til Real Madrid sommeren 2014 å ha blitt toppscorer og imponert stort i fotball-VM. Han har blant annet vunnet La Liga og to Champions League-titler med den spanske gigantklubben.

Les på Popidol: Forbes: Jay-Z tidenes første hiphop-dollarmilliardær

Bruker mye energi og sin stjernestatus for å inspirere barn til å kjempe mot kreften, gjennom spill, arrangementer og innsamlingsaksjoner og egne midler har han sørget for millioner av dollar kreftsaken.

Det er ikke bare på banen James Rodríguez liker å leke, det kommer godt til uttrykk hans veldedighetsarbeid.