Jack Wilshere intenst med langs sidelinjen. (foto: Arsenal)

Wilshere, et av Arsenals største akademi-talenter i klubbens historie fikk 197 kamper i den røde/hvite-drakta, så var eventyret over. Karrieren endte altfor tidlig for angrepsspilleren – uten klubb. Tilbake som trener på Arsenals akademi har Wilshere funnet sin plass. Nå ser 32-åringen en tenåring som har det samme potensialet som ham, da Arsene Wenger vinket unge Wilshere opp til førstelaget som 16-åring.

Chido Obi-Martin kan tydeligvis ikke gjøre noe annet enn å fortsette å score. I desember noterte den 16 år gamle danske Arsenal-spilleren seg med ville 10 scoringer mot Liverpools U16-lag – i samme kamp. Nå spiller dansken på U18-laget til Arsenal. Trener Jack Wilshere gjør sitt for å sørge for at tenåringen ikke mister bakkekontakten, men etter den siste måneden med kamper, er det vanskelig for Wilshere å holde tilbake.

LES: Unngår trolig fryseren til Ten Hag

I mars dro Obo-Martin til med fire U18-scoringer mot Crystal Palace. For to uker siden kopierte han dette mot Fulham. På lørdag var 16-åringen klar for nok en maktdemonstrasjon. Denne gangen mot West Hams U18-lag, på andreplass i serien. Etter 26 minutter hadde Obi-Martin notert seg for hattrick, med tre mål i løpet av 13 minutter.

Den danske spissen stanset ikke med dette. Da dommeren blåste av kampen, hadde Arsenal vunnet 8-1, 5 av scoringen kom fra 16-åringen.

-Han var utrolig igjen og jeg er stolt av hele klubben, ham, trenerne i Hale End og alle andre. Arbeidet de har lagt ned i utviklingen hans skjer i det stille. Chido har forbedret seg så mye. Hans evne til å legge fra seg ballen, spille med ryggen til mål, hans koblingsspill og press har forbedret seg enormt, skryter Wilshere til klubbens hjemmeside.

-Stor ære til ham. Det er ikke lett å score fem mål. Uansett hvor god du er. Som spiller er det vanskeligste å fortsette å sende ballen i nettet, og de siste fire-fem kampene har han vært sensasjonelt god, kommer det fra trener Wilshere.

ENGELSKE KLUBBER: Premier League-klubb bommer totalt når de kaller inn Mourinho

Som selv husker sin egen oppvekst hos Arsenal under Arsene Wengers faderlige støtte.

Alt du trenger å vite: Wolverhampton – Arsenal