Har det samme som Klopp. (foto: Liverpool)

Ingen tap på 30 bundesligakamper. Dette er statistikken til Bayer Leverkusen i sesongen de har tatt sitt første seriegull i klubbhistorien. For det ble allerede avgjort, seks kamper før sesongslutt. Det som ligger bak denne ekstreme dominansen, er flere kamper som er i ferd med å tapes, men som snus i løpet av siste delen av kampen. Dette er Xabi Alonsos verk.

Førstevalget til Liverpool og Bayern München i sommer, men blir værende hos Bayer Leverkusen for å fullføre prosjektet. Dette er lojalitet, en lojalitet Liverpool søker i en trener etter å ha klappet Jürgen Klopp ut av Anfield etter ni år i jobben.

LES: Har ikke skjedd på 88 år!

Alonso har også lederegenskapene til å få en samlet tropp med spillere til aldri å gi seg før slutt. Jürgen Klopp har hamret inn denne mentaliteten hos Liverpool-spillerne som drar på seg den røde drakta på kampdag. For Liverpool har dette sterkt bidratt til den enorme suksessen under Klopp.

Vi vet det blir tomt å prate om Alonso som Liverpool-trener i sommer, spanjolen har gitt klar beskjed om at det ikke skjer, men det slår oss igjen hvor perfekt Alonso virker som langsiktig løsning for Liverpool.

På søndag gikk Leverkusen mot sesongens første nederlag mot Borussia Dortmund. Leverkusen-spilleren vet tittelen er sikret, skulderne kunne senkes og tap kunne bli akseptert. Ikke med Xabi Alonso på vakt! Syv minutter på overtid utlignet Leverkusen til 1-1, dermed fortsetter rekken med 45 kamper uten tap.

– Vi tenker ikke så mye på det når vi ligger bak. Du kjemper til slutten. Vi kunne tapt i dag, men vi gjør ikke noe spesielt, vi bare tror på det. sier målscorer Josip Stanisic ifølge Kicker.

Vi bare tror på det.

Bundesligatittelen er sikret. Finale i cupen. Semifinale i Europaligaen. Vi bare tror på det. Dette er Xabi Alonso som trener. Dette er den perfekte Liverpool-treneren.