Stor glede i det tyske laget

Gary Lineker er mannen bak tidens mest berømte fotballsitat: «Fotball er en enkel sport. 22 mann jager en ball i 90 minutter og til slutt vinner Tyskland».

Nå står Tyskland for den største overraskelsen i OL. Laget som med nød og neppe slo Norge i straffe-konk i gruppespillet slo ishockey stormakten Canada.

Skal vi snart si det samme om Tyskland som ishockey nasjon som vi gjør med fotball. Vel nå møter de Russland i finalen. – Det er første gang Tyskland er i en OL finale i ishockey

Macek Brooks scoret åpningsperiodens eneste mål i spill 5 mot 3, mens Matthias Plachta og Frank Mauer økte til 3-0. Canadierne reduserte til 1-3 ved Gilbert Brule i et overtall, men tyskerne slo tilbake og tok en ny tremålsledelse ved Hager kort etter.

Canada reduserte til 2-4 ved Mat Robinson før Dominik Kahun misset på en straffe. Veteranen Derek Roy, som til daglig spiller sammen med brødrene Mathis og Ken André Olimb i Linköping, skapte spenning ved å redusere til 3-4 med litt over ti minutter igjen av kampen.

Russland er glade de slipper Canada i finalen, det gjør fortsatt litt vondt å tenke på tapet mot dem i Sotsji OL.

Finalen i ishockey er den siste øvelsen som avgjøres før avslutningsseremonien i Pyeongchang på søndag.