PSG har sett potensialet i han til høyre til å bli like god som han til venstre. (foto: vitinha, twitter)

Da Vitinha (Vítor Machado Ferreirable) ble hentet til Molineux Stadion på utlån fra Porto i 2020/21-sesongen, var det ikke så mange i Premier League som la merke til den sentrale midtbanespilleren. Wolves hadde sikret seg en kjøpsopsjon til 20 millioner euro, og hadde sesongen på å «teste ut» den unge portugiseren. Det ble med 22 kamper, 1 scoring, 1 assist – og retur til Porto. Året etter er 22-åringen på vei til verdens dyreste tropp.

Da Wolverhampton takket nei til å utnytte kjøpsopsjonen på rundt 200 millioner kroner, forsvant Vitinha fra radaren til Premier League-klubbene, men ikke hos PSG. Denne sesongen har 22-åringen vær på banen i 48 kamper, 6 av dem i Champions League (totalt 4 scoringer, 5 assists).

LES: Manchester United vurderer overgangen som garantert blir en gedigen tabbe

Det er helt tydelig at utviklingsforholdene er gode hos Porto, Arsenal har sikret seg sin 22-åringe midtbanespiller, nå gjør PSG det samme.

Tilbake i Porto etter Premier League-sesongen har Vitinha utviklet seg i rekordfart. En viktig brikke i Portos the double, med sitt utrettelige arbeid uten ball og evne til å sette press på motstanderne, vant han prisen for månedens beste spiller i ligaen, både i desember og januar.

Det er den italienske overgangsjournalisten Romano som hevder avtalen mellom PSG og Porto er på plass, der oljefondet i Paris betaler 40 millioner euro for den sentrale midtbanespilleren. Jepp, dobbelt av det Wolverhampton fikk tilbudet om året før.

Romano hevder de personlige betingelsene også er ferdig forhandlet, nå gjenstår noe papirarbeid før Vitinha presenteres som PSG-spiller.

LES: Barcelona dumper Dani Alves!

Fra å bli «vraket» av Wolverhampton til å dukke opp på treningsfeltet med Messi, Mbappé, Neymar og gjengen, det kaller vi en ekstrem «klassereise» for 22-åringen.