Roma med sine tre millioner innbyggere fikk det vanskelig på kunstgress med litt snø på oppe i Bodø. – Bodø/Glimt leker med Roma og hentet lett hjem seieren. – Fire mål til så hadde det vanket iskrem på alle!.

Bodø med sine 55 000 innbyggere var en verdensmetropol i kveld.

Før kampen kan jeg garantere at alle på Bodø/Glimt sitt lag kan de fleste av navnene hos Roma, mens stjernene til manager Jose Mourinho ikke kan et eneste et av de på Bodø/Glimt.

Les: Dennis Johnsen fortsetter å ta båten på jobb

Feide Roma og José Mourinho av banen

José Mourinhos Roma gikk inn som storfavoritt for bortekampen mot Bodø / Glimt i Europa Conference League torsdag kveld. Men det tok ikke så mange minuttene før favorittstemplet ble revet bort!.

Det er første gang et Mourinho-lag slipper inn seks mål på nesten 20 år! – Bodø/Glimt 6 – Roma 1

Erik Botheim ga Bodø ledelsen etter åtte minutter da han stakk inn 1-0 bak Rui Patricio etter en solid utrulling fra hjemmelaget. I det 20. minutt økte Patrick Berg til 2-0 etter et vakkert distanseskudd med venstre fot. Roma reduserte deretter til 2-1 gjennom Carles Perez åtte minutter senere. Et resultat som skilte seg ut i omgangen.

I begynnelsen av andre omgang ble Botheim to-målscorer da han slo 3-1 etter at Alfons Sampsted kjempet seg mot ballen ned på den korte linjen og spilte skrått innover bakover. Og Bodø var ikke fornøyd der: i det 70. minutt kom Ola Solbakken fri og chippet inn 4-1.

Les: Mesut Özil er ønsket tilbake i Premier League

Det ville være enda verre for Mourinhos menn når Amahl Pellegrino ble fri og satte inn 5-1-og kort tid etter fullførte Botheim sitt hattrick da han rundet Patricio og rullet inn vanvittig 6-1 etter 80 minutter. Erik Botheim sto bak alt i den offensive banen for hjemmelaget med tre mål og tre assist.

Det var første gang siden sesongen 2002/03 at et lag ledet av José Mourinho slapp inn seks mål i en kamp, ​​ifølge statistiktjenesten Gracenote.

Bodø/Glimt – Roma 6-1
Europa Conference League Gruppe C
8′ 1-0 Erik Botheim
20′ 2-0 Patrick Berg
28′ 2-1 Carles Perez
52′ 3-1 Erik Botheim
71′ 4-1 Ola Solbakken
78′ 5-1 Amahl Pellegrino
80′ 6-1 Erik Botheim