Mohamed Salah takker høyre makter

Det kommer stadig flere rapporter om at livet for fotball-stjerner i Saudi-Arabia ikke er så fett som man skulle tro i et land som har alle pengene i verden. Når selv Liverpool legende Jordan Henderson med nær fem millioner i ukelønn velger å slutte etter et halvt år med ørkenfotball for å sigere med Ajax sier det mye.

Mohamed Salah er tilbudt mer enn det dobbelte hvis han bytter til Saudi-Arabia. 31 åringens nåværende kontrakt, som han forlenget sommeren 2022 løper frem til neste sommer. – I løpet av de siste timene av sommerens overgangsvindu kom de nasjonale mesterne Al-Ittihad angivelig frem med et gigantisk bud på 150 millioner pund, men Liverpool avviste umiddelbart det gigantiske tilbudet.

Les: Premier League-klubb signerer en av forrige sesongs toppscorere hos Leeds

Det ryktes at Al-Ittihad skulle forberede sitt tilbud og sette verdensrekord med et bud på 200 millioner pund (2,6 milliarder), men det budet ble aldri gitt. – Det kommende overgangsvinduet vil, hvis ikke Salah forlenger være siste sjanse for å få godt betalt som sin egyptiske superstjerne.

Football Insider skriver at Mohamed Salah ikke har hastverk med å forlate Anfield. – Han kan faktisk overtales til å bli og signere en ny avtale til tross for at manager Jurgen Klopp som han beundrer og elskker å spille for har annonsert han forlater Liverpool på slutten av sesongen.

31-åringen har slått rekorder siden han kom tilbake til Premier League i 2017 og kan skryte av 204 mål og 88 assists på 332 kamper for de røde, og ligger på femteplass på klubbens scoringsliste gjennom tidene.

LES: Skal sikre at den ultimate Manchester United-spilleren ikke forlater Old Trafford

Salah har også rekorden for flest europeiske mål i en Liverpool-trøye med 45, og en fantastisk start på sesongen 2023-24 fikk ham til å samle 18 mål og ni assists i sine første 27 kamper i alle turneringer.

Bare Erling Braut Haaland kan matche Salahs 14 Premier League-mål i den nåværende sesongen, Den norske målmaskinen har vært ute med skade og selv Salah ikke har spilt for Klopps lag siden nyttårsdag på grunn av Africa Cup of Nations og en muskelskade.

Salah har siden fortsatt rehabiliteringen på Kirkby. Han vil ikke være tilgjengelig for lørdagens oppgjør med Burnley.

Liverpool jobber på høygir med å finne en ny manager og skal i sitt arbeid med å overtale sentrale spillere, inkludert Mohamed Salah inkludere dem i prosessen.