Der fliegende Norweger. (foto: Dortmund, twitter)

Helt siden Haalands første halve sesong hos Dortmund ble det jobbet for det som skulle skje når utkjøpsklausulen aktiveres sommeren 2022. Agent Raiola fortsatte posisjoneringen overfor de rikeste og største klubbene i verden, de største klubbene i verden jobbet med å posisjonere seg på «venterommet» foran døra til The Golden Boy, men Dortmund jobbet for å skape omgivelser og personlige betingelser som ville overtale Haaland til å bli.

Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke har ikke vært vanskelig å tolke siden overgangen til Haaland: Dette er en spiller klubben sårt trenger å beholde utover sommeren 2022. På fredag var Haaland igjen på scoringstokt mot Freiburg i 5-1 seieren. 78 scoringer på 77 kamper i Dortmund-drakt, say no more.

Les: Nå er det Dennis Johnsens tur til å spille med Manchester United-legende

Frem til nå har forholdet mellom Dortmund og Haaland virket harmonisk, men etter Freiburg-kampen kom det første tegnet på at nå er «bryllupsreisen» over.

-Jeg vil egentlig bare spille fotball, men de prøver å presse meg til å avgjøre ting, så det betyr vel at jeg snart må gjøre det, sa Haaland etter de to scoringene mot Freiburg.

Les på Engelske klubber: Enda en fantastisk dårlig nyhet for Wayne Rooney og Derby

Dortmund-direktøren fulgte opp med å beskrive den krevende situasjonen.

-Han er et spontant menneske og en ung kar. Han må gjerne gjøre det (vente). Det er ingen problemer med Erling, men han er også nødt til å ha en viss forståelse for vår situasjon. Vi kan ikke vente til slutten av mai, sier direktør Hans-Joachim Watzke til Ruhr Nachrichten.

Les: Paul Pogba vil at noen andre enn Manchester United skal betale månedslønn på 20 millioner eller mer

Spillet om Haaland er over i den avgjørende fasen.