Big happy family. (foto: tottenham, twitter)

Du kan kalle José Mourinho mye, men ikke ydmyk. Det vil si, før sin første pressekonferanse.

Først varmet den nye Tottenham-manageren opp med en takketale til sin forgjenger – i skikkelig Hollywood-stil.

Del I: Den empatiske Mourinho

– Jeg smiler, men først må jeg med tristhet snakke om Mauricio. Jeg vil gratulere ham for jobben han gjorde og dele med dere hva alle vi i klubben tenker. Denne klubben vil alltid være hans hjem, treningsanlegget vil alltid være hans og når han savner spillerne og dem han jobbet med er det alltid åpent her, starter Mourinho.

Les: Tre storklubber vil ha Pochettino

Og fortsetter på innpust:

– Fra min erfaring er det alltid en ny dag i morgen og han vil finne glede igjen. I en stor klubb igjen og han vil ha en stor fremtid. Vi lever med en trist følelse. Han gjorde en stor jobb, det må jeg si, for det er det alle i klubben tenker, sier Mourinho.

Del II: Den ydmyke Mourinho

– Jeg har brukt mye tid på å forbedre meg, analysere og forutse ting. Du mister aldri ditt DNA eller identitet, men jeg har tenkt mye. Ikke spør meg hvor mine tabber har vært, men jeg vet, jeg skal ikke gjøre de samme feilene igjen, men jeg skal gjøre nye feil. Jeg er sterkere, og da mener jeg ikke fysisk, jeg har alltid vært i god form. Men jeg er motivert, rolig og klar. Det tror jeg spillerne har følt på de siste to dagene. Jeg er klar til å støtte dem.

Les på Popidol: Lottomilliardær kjøpte fotballklubb

Og hvis noen skulle være i tvil:

– Jeg har alltid vært ydmyk. Problemet er at dere ikke forstå der. Jeg har alltid vært ydmyk, men på min måte. Dette handler ikke om meg, men om klubben, supporterne og spillerne. Det handler ikke om meg, jeg er bare her for å hjelpe andre.

Det kom mer, men vi tenker det holder der. Og gleder oss til å oppleve del III på lørdag mot West Ham:

Fotballkrigeren «The Special One».

Tilhører historien?

 

Les: