Ole Gunnar er overbevist Alexsis kan gjøre det bra også for Manchester United

Ole Gunnar Solskjær visste at troppen til Manchester United trengte en overhaling da han ankom Old Trafford, likevel tror vi han fikk noen negative overraskelser.

Nylig sa han noe som dette på en pressekonferanse: «Du må rive huset, og du måtte få spillere ut som ikke var her i deres sinn,»

Nordmannen har oppnådd sitt mål ved å la ni seniorspillere forlate Old Trafford og hente inn slike som Daniel James, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og, sist, Bruno Fernandes. – Men han er ikke i mål enda.

Hvor er de ni idag?

Marouane Fellaini (1. februar 2019 – Shandong Luneng)

Jose Mourinho var en stor tilhenger av Fellaini, og vendte seg ofte sent til ham når han trengte et mål, men Solskjær var ikke av samme oppfatning.

Belgieren scoret åtte mål på 22 kamper for det kinesiske Super League laget Shandong Luneng for å hjelpe dem til en femte plass. – Årets sesongstart er utsatt på grunn av Coronavirus.

Les: Fellaini tvinges tilbake til Premier Leaguehttps://www.sporten.com/fellaini-tvinges-tilbake-til-premier-league/

Marouane Fellaini


Ander Herrera (30. juni 2019 – Paris Saint-Germain)

Herrera spilte regelmessig under Solskjærs sin vellykkede periode som midlertidig manager, men hans kontrakten hans gikk ut på sommeren, og han fullførte et femårig overgang til de franske mesterne Paris Saint-Germain.

Spanjolen har imidlertid bare gjort 16 opptredener for Thomas Tuchels side, etter å ha kjempet legg-, fot- og hamstringskader denne sesongen. – For øyeblikket er det eneste som er positivt for Ander Herrera i Paris en tredobling av lønna.

Les: «Fotball er ikke det viktigste i Manchester United»

Ander Herrera


Antonio Valencia (30. juni 2019 – LDU Quito)

Den tidligere kaptein av Equador sin siste sesong på Man United var ganske dårlig ettersom han ble begrenset til bare ni kamper. – Vel hjemme går det imidlertid skikkelig bra for Valencia han har spilt 25 kamper i alle konkurranser for LDU Quito og behandles som en helt.

Antonio Valencia


Romelu Lukaku (8. august 2019 – Inter Milan)

Lukaku var glad for å forlate Manchester United, han fortalte nylig til Sky Sports at han tok sin beslutning om å dra allerede i mars.

Han var toppscorer for Everton før rekordovergangen til Manchester United og han har funnet tilbake til sitt normale gode nivå hos Inter Milan.

Han er en av de beste bidragsytere til manager Antonio Conte sin kamp om å bli Serie A mestre, så langt har det blitt 16 mål på 22 seriekamper.

Romelu Lukaku «Jeg hørte ikke»


Alexis Sanchez (29. august 2019 – Inter Milan (lån))

Det var linet opp med hornorkestre og røde løpere da han kom til Manchester United fra Arsenal, men superstjernen fikk det definitivt ikke til å virke på Old Trafford, såpass dårlig gikk det at når låneavtalen med Inter Milan var i orden beklaget han sin manglende form til lagkamerater og fans.

En skade i oktober har gjort at han bare har spilt ni kamper for Inter Milan.

Solskjær sa nylig at Sanchez vil komme tilbake om sommeren «og bevise at du tar feil».

Det er en dristig spådom.

Alexis Sanchez


Chris Smalling (30. august 2019) – Roma (lån))

Smalling ble ansett som overflødig etter Harry Maguires ankomst for 75 millioner pund i fjor sommer. – Han ble lånt ut til Roma, det har gjenopplivet 30-åringen, som har vært en fast i deres backline.

Roma prøver nå å gjøre Smallings midlertidige opphold permanent. – Men dårlig økonomi kan stoppe det. Trolig blir det uansett ikke en retur til Old Trafford, men heller en overgang til en klubb som kan betale mer enn Roma.

(c) Bilde: Manchester United: Chris Smalling


Matteo Darmian (2. september 2019 – Parma)

Darmians avgang fra Manchester United var ikke mye av en overraskelse med tanke på at han spilte bare syv ganger for dem forrige sesong.

Han har vært jevn for Parma og gjort 19 opptredener i alle konkurranser.

For bare 1,4 millioner pund er vi overbevist Parma er fornøyd med kjøpet.

(c) Bilde: Manchester United: Matteo Darmian


Ashley Young (17. januar 2020 – Inter Milan)

Young ble presset ut av United etter ankomsten av Wan-Bissaka på høyresiden og «fremveksten» av Brandon Williams på motsatt side.

Han har raskt funnet seg til rette i Inter Milan under Antoio Conte, hvor han allerede har gjort tre kamper og spilte en fin assist på sin debut.


Marcos Rojo (30. januar 2020 – Estudiantes (lån))

Rojos avgang var neppe en overraskelse med tanke på at Solskjær hadde utnyttet ham mest i Europa League og Carabao Cup denne sesongen.

Han har enda ikke spilt for Estudiantes, klubben han startet sin karrière i.

Har nok ikke kjøpt returbillett. (c) bilde Manchester United


Er livet faktisk bedre borte fra United?

Lukaku og Smalling har begge trivdes borte fra Old Trafford, og tidlige tegn tyder på at Young vil gjøre det. Også Sanchez og Herrera kan ha gjort det bedre i sine nye klubber hvis ikke for skader.

Det som er sikkert er at ingen av de ni spillerne sannsynligvis savner sin tidligere klubb for mye.