Odds er et begrep de fleste av oss har hørt om i en eller annen sammenheng tidligere, og helt enkelt forklart kan det forklares som sannsynligheten for at et visst utfall finner sted eller ei. De senere årene har odds spesielt blitt populært innad i bettingindustrien, og å spille på odds er blant spillsjangrene som øker aller mest i popularitet. Men hva er egentlig odds i bettingsammenheng, og hvordan har oddsspill endret måten vi spiller på?

Odds og oddsspill kort forklart

Odds innad i spillbransjen sier noe om hvorvidt et utfall i en kamp eller i et arrangement finner sted eller ei. Som eksempel kan det settes en odds på hvem som vinner en fotballkamp, hvor mange mål som scores totalt eller hvem som vinner Champions League. I dag foreligger det odds på de fleste sportsbegivenheter som arrangeres, til stor jubel for sportsglade spillere. Men hvordan forstå hvordan oddsen fungerer?

Slik fungerer odds

Er du ny innen odds, kan det virke litt komplisert, men det er det heldigvis ikke. Helt enkelt forklart, indikerer tallet som er satt som odds sannsynligheten for at utfallet finner sted, og jo høyere oddsen er, desto mer usannsynlig er det aktuelle utfallet. Er oddsen for at laget ditt vinner en kamp satt til 7.00, men oddsen for at motstanderne vinner er 1.25, er sannsynligheten betraktelig større for at motstanderne vinner. Men satser du på at laget ditt vinner, og de faktisk går seirende ut, er gevinsten du vinner desto større.

Hvorfor liker spillerne oddsspill?

Aktører som Guts tilbyr odds innenfor en rekke idrettsgrener, slik at alle typer sportsentusiaster vil føle seg hjemme. Verdt å nevne er fotball, basket og ishockey, men også mindre populære idretter, slik som cricket, er tilgjengelig. Med flere oddsbonuser og fordeler når du spiller, er det kanskje ikke så rart at stadig flere spillere vender snuten mot oddsseksjonen og sportsspillene.

Det overnevnte er så klart en av grunnene til at spillere foretrekker sportsspill. Dessuten gir odds deg muligheten til å bruke kunnskapen du har om konkrete idretter, lag eller idrettsutøvere på en morsom måte. Det er heller ingen hemmelighet at enhver kamp og idrettsarrangement blir enda mer spennende når du aktivt er med i handlingen og har plassert spill på hva som skjer. Verdt å nevne er også at flere gode norske idrettsutøvere har vokst frem, noe som får flere til å følge spent med når sportsbegivenheter går av stabelen.

En verden av muligheter

Oddsverdenen er i konstant utvikling, og i takt med at teknologien blir mer moderne, dukker det også opp innovative og nye funksjoner. I dag kan du for eksempel plassere odds på dataspill, og du kan plassere oddsspill både via datamaskinen eller en mobil enhet som en smarttelefon eller et nettbrett. Dessuten kan du benytte deg av oddsbonuser for å spare litt fra egen lommebok, og markedene og spillmulighetene utvides hele tiden, slik at stadig flere spillere finner oddsspill de er interessert i.

Med andre ord har du en verden av oddsmuligheter, og utviklingen av enda bedre tilbud og tjenester vil fortsette i fremtiden også.