Vi får håpe Sjakhtar-spilleren ikke fikk festet grepet. (foto: barca, twitter)

Da Robert Lewandowski presset seg til exit Bayern og signering Barcelona, stormet det skikkelig i München, men målgarantisten holdt fokus og entret scenen i Barcelona som ingenting var hendt. 33 scoringer til sin nye klubb i en outstanding sesong for den polske verdensstjernen. Så kom sommerferie, oppkjøring, sesongstart, noen scoringer – og full stans.

For de som har fulgt Lewandwoski siden årene hos Dortmund fra 2010, er det overraskende å oppleve at han ikke scorer i en kamp. Uten scoring i seks blir dermed «sjokkerende».

LES: Garnacho med nytt sabotasjeforsøk

For med seks klubbkamper på rad uten scoring, har Lewandowski en måltørke han ikke har opplevd på 12 år. Det sier ekstremt mye om spilleren, men også en del om at noe har skjedd.

Lewandwoski har kanskje noe av forklaringen i det han sa tidligere denne sesongen: «Før Barcelona var jeg en maskin, her har jeg blitt mer menneskelig.»

Skal vi tolke statistikken, har den negative utviklingen vært på vei siden etter VM-sluttspillet. ESPN har regnet seg frem til at Lewandowski scoret i gjennomsnitt hvert 89. minutt for Barcelona før Qatar, etter VM brukte Lewandowski 167 minutter for det samme.

LES OGSÅ: Tottenham må ta frem alle triks i boka for å vinne racet om Harry Kane-erstatter

Det er godt at Lewandowski føler seg mer som et menneske, men for Xavi kan 35-åringen gjerne ta på seg maskin-skallet igjen. Barcelona trenger det.