Harry Maguire (foto: united, twitter)

Manchester United-kaptein Harry Maguire kan bli vanskeligere å selge denne sommeren etter å ha mottatt en «betydelig» lønnsøkning fra klubben. – Den engelske landslagsspilleren, som har fått beskjed om at han må spille mer for å beholde plasssen på landslaget har havet ytterligerer ned på prioriteringslisten til manager Erik ten Hag.

Lisandro Martinez sin ankomst i fjor sommer ga en tydelig reduksjon i spillerminutter for Harry Maguire. Erik ten Hag har Raphael Varane, Victor Lindelof foran og til og med venstreback Luke Shaw er foretrukket i midtforsvaret.

Les: Leicester mister nok en spiller, denne gangen til Atletico Madrid

Manchester United har et svært begrenset overgangsbudsjett denne sommeren på grunn av Financial Fair Play (FFP) og uavklart eiersituasjon og må selge spillere hvis de vil ha flere høyprofilerte signeringer etter 55 millioner pund overgangen Mason Mount i går.

Manchester United har en god stund forøkt å selge den tidligere Leicester-forsvareren, som fortsatt har to år igjen av avtalen på Old Trafford. – The Guardian har rapportert at Maguire og resten av den senior United-troppen ble belønnet med en «betydelig» lønnsøkning etter forrige sesongs tredjeplass i Premier League, noe som tok klubben tilbake til Champions League.

Avisen skrev: «Maguires økte lønn betyr at han vil måle ethvert potensielt trekk mot potensielt tap av inntekter, samt veie opp om det ville være den riktige fotballavgjørelsen for en midtstopper som ønsker å forbli et automatisk valg for England»

Hvor stor var Maguires lønnsøkning?

Tidligere i år rapporterte Daily Mail at Uniteds spillere var satt til å få lønnsøkninger på opptil 20 prosent for å havne blant de fire beste. Det kom etter at troppen fikk redusert lønnen med opptil 25 prosent som et resultat av at de ble nummer seks forrige sesong.

Les: Rydder plass til Kane og Walker

Ten Hag startet sommervinduet med et budsjett på rundt 100 millioner pund, ifølge The Guardian, med litt over halvparten av det som ble brukt på å signere Mount fra Chelsea. Nederlenderen er opptatt av å signere for å fortsette gjenoppbyggingen med en førstevalgskeeper og en nr. 9 denne sommeren. Det hevdes at å selge Maguire, som kostet 80 millioner pund, kan bringe inn mellom 30 og 40 millioner pund gitt hans alder og formnedgang.

Ten Hag sies også å være villig til å la Fred og Anthony Elanga forlate, og potensielt samle inn 100 millioner pund.

Men om Maguire – eller Fred og Elanga – ville være villige til å forlate Old Trafford gjenstår å se.

Harry Maguire tjener 9 875 000 pund før lønnsøkningen (omtrent 130 millioner kroner) – Det blir nesten 160 millioner kroner etter lønnsøkningen som trådte i kraft fra 1.juli.