(c) Bilde: TIL: Anders Jenssen

Tromsø har ikke beveget seg lenger enn til Tromsdalen for å hente sin nye forsvarsspiller Anders Jensen.

Det er skrevet under en avtale på et år

Les: Gode nyheter Sarri – Fabregas har vært på innsiden av den belgiske superskallen

«Vi har blitt enig med Anders om en ettårskontrakt med en klar intensjon om et lengre løp hvis dette går som forventet», sier sportssjef Svein-Morten Johansen til TIL sine sider.

«Det kan være en fordel for begge parter at vi starter med en kortsiktighet. For TIL trenger vi mer tid på å reise finansiering på en lengre kontrakt. For Anders vil det ligge muligheter for en lengre og bedre kontrakt hvis han gjør det bra i år»

Jenssen, som har spilt i TUIL i de siste årene, er lykkelig for at han nå er TIL-spiller.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått til en løsning og jeg har håpet at vi skulle få det til. Det er godt at det endelig er i boks, sier forsvarsspilleren.

– Selvfølgelig har ønsket mitt vært at jeg skulle få spille på høyest mulig nivå, og her i Nord-Norge er det ikke så mange alternativer. Man higer etter å ta det neste steget og det lå i tankene mine jo høyere nivå man spiller, dess større muligheter er det å ta det neste steget Jeg er her for å spille kamper og det er et nytt steg for meg sportslig å få prøve seg i Eliteserien, så jeg gleder meg bare til å ta nye steg i en fin hverdag, legger han til.

Han har jobbet som revisor i Ernst & Young, men går nå over til å bli heltids fotballspiller.

– Jeg har utelukkende positive ting å si om dem. De har vært ekstremt tilpasningsdyktig og villig til å få dette til å gå. Jeg tror ikke gått så enkelt med andre arbeidsgivere, så jeg er veldig takknemlig, sier Jenssen.

Tilhørighet
Det har blitt laget merke til hjemme i Harstad at de nå har fått en spiller i Eliteserien.

– Identitet og tilhørighet betyr veldig mye. Det er viktig å huske hvor man kommer fra, og det har vært artig å se at folk som jeg ikke har hatt kontakt med på flere år tar kontakt og viser at de bryr seg. Det har vært mange fine ord de siste dagene.

Jenssen har gått gradene i lokalfotballen i Harstad før turen gikk til Finnsnes og spill i OBOS-ligaen for TUIL.

– Jeg syns det er ganske artig. Nå tror ikke jeg at jeg er en foregangsfigur for at alt er mulig, men det er godt å se at selv om akademiet er veldig bra, så går det an å gå andre veier, sier forsvarsspilleren.

– Det er veldig gledelig at vi kan signere en lokal spiller som har gått gjennom et løp i Medkila, Harstad IL via Finnsnes IL og TUIL. Jeg tror også det er viktig å understreke at det ville vært vanskelig å finne en slik spiller hvis ikke TUIL hadde vært i Obos-ligaen der Anders har hentet mye erfaring fra. Vi har lenge vært klar på at vi ønsker å signere spillere som kommer denne veien i tillegg til de spillerne vi utvikler gjennom TIL-akademiet. Anders viser at det er mulig, akkurat som Ruben Kristiansen har gjort det før. Det betyr at mange spillere som spiller i nordnorske klubber kan se at det er mulig. Anders har gjort et solid inntrykk så langt og det blir spennende å følge han gjennom sesongen, sier Johansen.