(c) Bilde: FC Haugesund: Egil Selvik

Førstekeeper Helge Valvatne Sandvik og Frank Stople får nå sterk konkurranse om plassen på FK Haugesund etter klubben hentet 23 år gamle Egil Selvik fra Odd.

Kan bare ha en keeper på banen om gangen

Haugesund har fulgt med på Odd keeperen helt siden 2018 sesongen som han tilbrakte på utlån hos Nest-Sotra. – Han viste seg frem som en av OBOS-Ligaens beste keepere.

Les: Har endelig fått ut fingeren og lagt inn bud på Napoli-spiss Arkadiusz Milik

23-åringen har tilbragt de to siste sesongene hos Odd. Han kommer opprinnelig fra Sørfylket og startet karrieren som seniorkeeper i Sandnes Ulf etter å ha tatt steget opp fra klubbens utviklingsavdeling.

Nå returnerer Egil Selvik til hjemfylket, dog nord for Boknafjorden, etter å ha signert en avtale som binder han til FK Haugesund de neste fire årene.

  • «Jeg fikk vite om interessen fra FK Haugesund tidlig i desember og hadde en god samtale med Jos og Sebastian som overbeviste meg om at dette var klubben fra meg. Det var flere klubber på banen, men FK Haugesund var de mest konkrete og jeg har en veldig god følelse på det å komme hit» Sier Egil Selvik til FK Haugesund sine sider.

At det er en keeper i angrepsposisjon som slutter seg til sine nye lagkamerater når sesongoppkjøringen starter 25. januar er det ingen tvil om.

  • Jeg har hatt en god treningshverdag de siste to årene i Odd og jobbet godt både fysisk og mentalt. Det å komme hit er på mange måter en «oppvåkning» og jeg er veldig sugen på å komme i gang i nye omgivelser.


Les på Engelske Klubber: Fabrizio Romano om Klopps transferplaner

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal bekrefter at Egil Selvik er et navn man har hatt på blokka en god stund og at man er veldig tilfreds med å ha hentet sandnesbuen til Haugesund Stadion.

  • Vi har alltid som mål å ha en sterkest mulig keepertrio der alle er med og pusher hverandre i treningshverdagen. Det er kun på den måten vi sørger for å hele tiden være konkurransedyktige i Eliteserien. Konkurransesituasjonen på keeperplass er nå veldig sterk ved inngangen til den kommende sesongen og i Egil får vi en ung og ambisiøs keeper som er ekstremt sulten på å vise seg frem i nye omgivelser, sier Opedal.

Egil Selvik står med tre offisielle kamper for Sandnes Ulf, 32 opptredener for Nest-Sotra og to a-lagskamper for Odds Ballklubb. Den 187 centimer høye keeperen har også representert Norge på G19-nivå ved én anledning.

Les på F7: Fantastisk! Spissen Kazuyoshi Miura klar for sesong 36!