De to lederne hos Arsenal skal ha en av de beste spissene i Premier League - Ødegaard har allerede testet ut samarbeidet. (foto: Arsenal)

Alexander Isak ser ikke ut til å påvirkes av at Newcastle sliter i forhold til forrige sesong, i tillegg til at reglene for bærekraftig drift tvinger frem kutt i overgangsbudsjettet og salg av spillere i sommer. Forrige sesong ble den svenske landslagsspilleren hentet fra Real Sociedad, i første sesong startet spissen med småpene 10 mål på 22 Premier League-kamper. Denne sesongen har Isak vist seg som en av de aller vasseste i verdens tøffeste liga, en spiller Newcastle-supporterne digger og Arsenal trenger.

På lørdag passerte Isak selveste Zlatan Ibrahimovic på toppscorerlista. Med to scoringer i seieren mot Sheffield United, står 24-åringen med 19 fulltreffere. Dermed er Isak svensken som har scoret flest mål i samme Premier League-sesong, fortsatt med fire kamper gjenstående (Zlatan hadde 17 hos Man United).

LES: Beklager London-turen og møtet med West Ham

Isak fortsetter å imponere, samtidig er det klart svensken har mer å gå på i takt med erfaring som bygger seg opp i verdens tøffeste liga. Martin Ødegaard og Isak var en gnistrende god angrepsduo hos Real Sociedad, Hos Arsenal har spissene Gabriel Jesus (har vært skadet) og Eddie Nketiah samlet 9 scoringer, 10 færre enn måltjuven Isak.

Alexander Isak er alt Arsenal trenger i en spiss når det skal kjempes om Premier League-tittelen fremover. Skaffer Arteta en spiss som leverer 20+ scoringer i en sesong, skal det bli vanskelig å stanse Arsenal fremover.

ENGELSKE KLUBBER: Milliard-investeringen til Liverpool har fått nok sjanser

Isaks markedsverdi ligger på tunge 100 millioner pund, men for en spiss som holder følge med Erling Haaland denne sesongen (har 20 mål så langt), han er verdt det for Arsenal.

Alt du trenger å vite: Arsenal – Bournemouth