Kan bli en brikke i sommerens byttehandel mellom gigantene. (foto: juventus, twitter)

Det var Juventus som sa det rette og bød best til forrige sommers mest ettertraktede 19-åring. For Barcelona, som holdt følge med Serie A-klubben nesten helt inn, ble dette som en knyttneve i siden. La Liga-klubben hadde ikke tenkt å nøye seg med Frenkie de Jong fra denne Ajax-generasjonen.

Ett år senere har Matthijs de Ligt innsett at han må jobbe steinhardt for hvert eneste minutt på kamparenaen, noe som ikke helt møter forventningene nederlenderen hadde som hot shot og kaptein hos Ajax.

Les: Kampanjen for å holde Sancho unna United er igang

Ifølge Mundo Deportivo har Barcelona ikke gitt seg. Den spanske avisen hevder at i løpet av forhandlingene mellom Juventus og Barcelona om Miralem Pjanic, har begge klubbene tatt frem spillere de ser på som brikker de kan avse.

Da har de Ligt-navnet dukket opp. Juventus er trolig motvillig til å gi fra seg spilleren de har investert så tungt i, men hvis byttetilbudet/budet fra Barcelona stemmer, kan Torino klubben se det som en mulighet til å cut their losses på de Ligt-investeringen som ikke helt har forsvart seg.

Vi mener de 20-åringen gjør godt av å kunne leve noen måneder til under veiledning av ringreven Giorgio Chiellino, men trykker Barcelona på de rette knappene, kan vi ikke se bort fra at ungdommelig utålmodighet seirer.

Les: Arsenal tilbyr Henrikh Mkhitaryan og cash for sønn av angrepslegende