Adeyemi sikter høyere, men kan ende lavere. (foto: dortmund, twitter)

Sommeren 2022 avviste Karim Adeyemi klubber som Real Madrid, Barcelona, Liverpool og Paris Saint-Germain. RB Salzburg-spilleren skulle følge sporet til Erling Haaland. Nå er 21-åringen så intenst opptatt av å overbevise Dortmund-trener Eden Terzic om at han fortjener å være med i startelleveren fremover. Dette har fått den tyske spilleren til å ta en avgjørelse som Julian Nagelsmann misliker sterkt.

Nagelsmann er trener for Die Mannschaft, han vet godt at spilleren som kommer på U21-landslaget til Tyskland er påfyllet av fremtidige brikker til å gjenskape lagmaskinen som banket Brasil 1-7 – i Brasil – i 2014.

LES: Arsenal på vei mot signeringstabbe av «Havertz-dimensjoner»

Karim Adeyemi blir sett på som en av de unge fremadstormende, etter A-landslagsdebut i 2021 har det blitt 4 kamper for seniorlandslaget. Denne gangen er ikke vingen med i Nagelsmanns tropp, men ble kalt inn til U21-landslaget.

Ifølge Bild takket Adeyemi nei. Han var opptatt av å bli igjen i Dortmund for å fortsette å overbevise treneren om at han fortjener mer spilletid. Ifølge det tyske mediet har det tyske landslagsforbundet akseptert beslutningen, men skal ikke ha blitt tatt særlig godt imot av Nagelsmann. Hans oppfatning er at det er en stor ære å spille for landslaget, uavhengig om det er A-landslaget eller U21-landslaget.

RADIOSPORTEN: Kasper Dolberg har funnet seg en klubb han kan være skandinavisk, mutt og introvert

Adeyemi tror han tjener på droppe landslaget for å spille seg inn på Dortmund-trenerens favorittliste, men han skrev seg samtidig av lista til mannen som står bak laguttaket frem til senior-EM på hjemmebane, en mulighet som trolig ikke kommer tilbake før 21-åringens karriere er over.