Har ikke råd til å gå inn i samme felle som forrige sesong. (foto: arsenal, twitter)

Da Mikel Arteta sendte flere av sine viktigste spillere til Qatar, tronet Arsenal øverst på Premier League-tabellen. Det meste tyder på at Arsenal har manageren, spillerne og spillet til å holde helt inn til siste runde. Likevel, Londonklubben valgte en helt spesiell sesong å lede halvveis inn i sesongen på. VM-sluttspillet kan endre utgangspunktet når Premier League-rivalene møtes fra Boxing Day.

Landslagsspillerne til Arsenal som løper rundt i varmen i Qatar, kan komme tilbake til London enten stinne av selvtillit, utslitte – eller skadede. Etter å ha fulgt Arsenal forrige sesong, der situasjonen helt på topp var med på å gjøre jobben enklere for Antonio Conte å snappe til seg Champions League-billetten, er vi nå litt urolige på vegne av Ødegaard og gjengen. Unibet: Sjekk ut velkomsttilbud

I det 64. minutt av VM-kampen mellom Brasil og Kamerun ble Gabriel Jesus hjulpet av banen. Dagen etter ble det klart at det dreide seg om en kneskade. Ryktet gikk om at Jesus allerede før kampen hadde kjent smerter i kneet,»fake news» kom det fra en illsint brasiliansk landslagstrener. For Arteta er resultatet uansett det samme. Gabriel Jesus blir ikke klar når det smeller til på Boxing Day mot West Ham.

Vi husker forrige sesong da spiss-situasjonen hos Arsenal i siste del av Premier League-sesongen var mildt sagt usikker. Pierre-Emerick Aubameyang var helt ute av bildet, Arteta hadde en Lacacette som allerede hadde planlagt exit Emirates og leverte fattige 4 scoringer på 30 Premier League-kamper.

Premier League: Brighton – Arsenal, 31. desember

Selv om Gabriel Jesus sin skade ikke vil holde brasilianeren ute i flere måneder, er det aldri lett å gi en returdato når det gjelder kneskade. Jesus har vært en viktig del av Arsenal-maskineriet med 5 scoringer og 6 assists på 14 Premier League-kamper. Betyr dette at Arsenal skal ut på overgangsmarkedet om noen uker å hente inn en kortsiktig forsterkning på topp?

Ifølge Football-Insiders kilde ligger dette ikke i planene til Arsenal. Med et overgangsbudsjett på rundt 50 millioner pund i januar er det to andre posisjoner som skal dekkes. Kilden hevder en sentral midtbanespiller og en wide attacker skal prioriteres.

Risky business, Arteta? Det var smertefullt å se hvordan Champions League-billetten forsvant ut av hendene på Arsenal-manageren forrige sesong. Nå er situasjonen en helt annen, men når det siktes inn på selve PL-tittelen, da kan vi ikke ha et Arsenal som går inn i de siste månedene av sesongen med tynn dekning på toppen. Vi ønsker Gabriel speedy recovery, Arsenal trenger det.