Har litt av en kabal som skal gå opp. (foto: united, twitter)

Den portugisiske høyrebacken ble hentet ut av skyggen. 23-åringen har vært på lønningslista til Man United siden 2018, hadde en sesongs utleie hos Inter Milan, men har aldri funnet sin plass i førsteelleveren til moderklubben. Så entret Erik ten Hag scenen, dumpet Aaron Wan-Bissaka og ga billetten på høyresiden til portugiseren. En halv sesong senere jobber klubben hardt for å holde Barcelona på avstand og binde Dalot til en langtidskontrakt.

Med kontraktsutløp til sommeren kan 23-åringen åpne døra 1. januar for Barcelona og de andre beilerne som står klare med tilbud. Ifølge overgangsjournalist Romano endrer Man United nå den opprinnelige planen på høyrebacken for å overbevise Dalot om at han er the chosen one.

LES: «Hva glor du på, din idiot?»

I sommer jobbet Ten Hag og gjengen for å signere en ny høyreback, der Denzel Dumfries og Sergino Dest sto på lista. Begge spillere tiltenkt en hovedrolle på høyrebacken. Ifølge den hyperaktive overgangsjournalisten Romano har den gnistrende gode utviklingen til Dalot fått klubben til å snu.

I stedet for å søke en høyreback til en halv milliard, som Dumfries, skal det nå satses fullt på Dalot som førsteback, selge Wan-Bissaka og hente inn en en nummer to, som Jeremie Frimpong til rundt 27 millioner euro. Nederlenderen har vært på radaren til United og imponert for Bayer Leverkusen denne sesongen, men truer ikke Dalots posisjon i førsteelleveren.

Overgangsjournalisten hevder dette trekket skal sikre at Diogo Dalot overbevises om sin sterke posisjon og setter signaturen på United-kontrakten. Etter at 23-åringen har spilt ut Citys Joao Cancelo som Portugals førstevalg på høyrebacken, er dette det eneste rette. Vi håper det er nok, Dalot må med videre.

LES OGSÅ: Den perfekte Ronaldo-erstatter for Portugal og Manchester United