Niklas Süles

Hansi Flick har for lengst tatt av seg Bayern München-hatten, nå dreier det seg om det som er best for det tyske landslaget. Likevel tipper vi Flicks rolle i Niklas Süle-overgangen til erkerivalen Dortmund ikke blir tatt helt vel imot i München.

Det var i siste uke av januar at Bayern München fortalte de hadde avsluttet forsøket med å overtale Süle til forlengelse etter juni. Siden 2017 har midtstopperen opparbeidet seg en posisjon hos Bundesliga-giganten Julian Nagelsmann og gjengen ikke ønsket å endre. Problemet for 26-åringen var at Bayern-ledelsen tydeligvis ikke ga de rette signalene når forlengelsestilbudet ble skjøvet over bordet.

Se Bundesliga, Ligue 1, Serie A, La Liga og mye mer direkte på UnibetTV

Da signaturen med erkerivalen Borussia Dortmund var på plass denne uken, fortalte den tyske landslagsspilleren hvorfor han takket ja til Dortmund, og dermed indirekte hvorfor han takket nei til Bayern, Manchester United, Chelsea, Newcastle og Barcelona.

I et intervju med Bild fortalte Süle at han med en gang merket hvor interessert hele Dortmund-ledelsen er å jobbe med ham. Leder, sportsdirektør og trener overbeviste, på det Süle opplevde som en imponerende måte, hvilken rolle han kunne spille hos BVB. Her var han ønsket både som person og spiller.

Se Bundesliga, Ligue 1, Serie A, La Liga og mye mer direkte på UnibetTV

Süle.

Søndag, 13. februar skal Dortmund opp mot Union Berlin, en kamp de sortgule må vinne. Så skal exiten fra Champions League revansjeres 17. februar i Europaligakampen mot Glasgow Rangers

26-åringen tok ikke avgjørelsen helt på egenhånd. Ifølge Sport1 kontaktet Süle sin tidligere trener Hansi Flick før han skulle hente fram signaturpennen. Flick sto i spissen for Bayern som vant Champions League og rubb og rake i 2019/20-sesongen, og kunne både som landslagstrener og tidligere klubbtrener gi Süle råd om veien videre.

Det endte med å velge bort Premier League og La Liga, og holde seg i Bundesliga.

-Den kvaliteten han har er virkelig bra for ligaen. Overgangen er også bra for landslaget med tanke på det kommende VM i Qatar, fordi Niklas blir i Tyskland og kan fortsette å vise sin klasse her, begynner Flick ifølge Sport1.

Så langt er nok Bayern München-ledelsen enig, men at de tvinges til å kjempe mot Süles kvaliteter om Bundesliga-titlen, det er en stor strek i regningen.

Treneren som ledet Bayern München til en historisk sesong, har ikke særlig medfølelse for sin tidligere arbeidsgiver.

-Dortmund var veldig interessert i ham. Overgangen hans vil være bra for Bundesliga, for han fremmer konkurransen i ligaen igjen, avslutter Flick.

På lørdag, 12. februar skal Süle og Bayern sikre tre poeng mot Bochum, før det braker løs i Champions League med første 8. delsfinale mot RB Salzburg, 16. februar.