(c) Bilde: HamKam: Geir Frigård, Kjetil Rekdal og Espen Olsen

Skal vi tro HA så tar Kjetil Rekdal med seg sin assistenttrener Geir Frigård til Lerkendal etter det er oppnådd enighet om å kjøpe trenerduoen ut av kontrakten de har med HamKam. – Det er tydeligvis viktigere for Rosenborg å få på plass en god trener enn at alt er harmonisk til enhver tid, vi i Sporten skjønner det meget godt.

For noen dager siden var Kjetil Rekdal på besøk i Trondheim og snakket med flere at Rosenborg sin ledelse og styret, han gjorde det klart at hvis en overgang skulle gjennomføres måtte det være med en avtale som HamKam kunne være fornøyde med. ( De måtte med andre ord biffe opp hans utkjøpsklausul på 400 000 kroner.)

Les: Arturo Vidal øyner bedre tider i Premier League

Hamar Arbeiderblad melder i dag at Rosenborg og HamKam blitt enige om en avtale som gjør 53 år gamle Kjetil Rekdal til ny Rosenborg-trener.

HamKam var etter suksessen i årets OBOS-Liga med direkte opprykk til Eliteserien klar over at Kjetil Rekdal ville bli ettertraktet, planen var, hvis det ble aktuelt å la Geir Frigård overta som ny hovedtrener. – Det at begge nå drar var en viktig årsak til at forhandlingene tok tid og at summen ble såpass høy som nesten 4 millioner.

Det var opprinnelig Milos Milojevic og Kjetil Knutsen som var de fremste kandidatene til trenerjobben i Rosenborg, men 10. desember bekreftet HamKam at Rosenborg hadde lagt inn en konkret henvendelse rundt 53-åringen, som også var i Trondheim for å møte styret.


Da Rekdal var på Fotballfesten, der han ble kåret til «Årets trener» i OBOS-ligaen etter å ha ledet HamKam til opprykk, hadde han dette å si: Siden har det blitt tydeligere og tydeligere at Rekdal er i førersetet til å ta over etter Åge Hareide. Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, har vært klar på at det ville komme en avklaring «i god tid før jul».