Startet sesongen med brede smil. (foto: psg, twitter)

Forrige sesong var det en del murring fra Mohamed Salah. Liverpools toppscorer smalt riktignok inn 31 mål på 51 kamper, men uttalelser fra egypteren ga ryktet om exit bein å gå på. Salah ble, fant tilbake humøret, og har vært gnistrende god i Premier League.

Jürgen Klopp er avhengig av å ha en Salah som fungerer, så langt i sesongen har 29-åringen levert 9 scoringer og 3 assist på 9 kamper, kronet med det ville soloraidet mot de regjerende Premier League-mesterne.

Les: Sky Sports: Klart for eierskifte i Newcastle

Det som skaper noe uro i Liverpool-leiren, er at en av verdens beste avsluttere har kontrakt som går altfor raskt mot utløp. Neste sommer er det ett år igjen før Salah kan rusle ut fra Anfield som free agent. Det skal ha vært samtaler mellom Liverpool og spiller, men så langt har det ikke kommet noe konkret resultat.

Les på Tysk fotball: Borussia Dortmund gir seg ikke uten kamp

Den alltid så skråsikre overgangsjournalisten Fabrizio Romano hevdet PSG hadde planen klar for å snappe til seg Salah hvis Kylian Mbappé presset seg til en overgang til Real Madrid.

«I can tell you that, from what I’m told, PSG were looking at this possibility (of signing Mo Salah) earlier this summer in like June. If they had a chance of selling Kylian Mbappe to Real Madrid, they were prepared to do something big and they wanted to try for Mo Salah.»

De var klare for å gjøre noe stort.

Mo Salah er stor, for Liverpool er han enorm. Klopp og supporterne skal prise seg lykkelig for at Mbappé ble, og at PSG slapp å gå all in for egypteren. Denne gangen. Mauricio Pochettino vet smertelig godt hva Salah er kapabel til foran mål.

Les: Serge Aurier garanterer at han aldri kunne ha gjort den største fotballdødssynden i Premier League